E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 51 votes, 4.96 average.
Old 10-13-2013, 07:16 AM   #2201
bjornh
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Sandnes, Norway
Posts: 16
My Ride: 320iAT
Quote:
Originally Posted by hamblett View Post
Hi guys. Is there any way to access the WinCE desktop in the B046?


In the B146 model maybe is posible the access to the desktop by changing the path to the Navy with custom explorer file, but in B046 this is impossible because the navy button bring directly to the android board and is not option to change it

Maybe creating a custom autorun on sd card?

I think is very interestant the access to wince side...
B046 has no WinCE side afaik. The difference between 046 and 146 is that the navi platform runs android INSTEAD of WinCE.
bjornh is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2013, 08:33 AM   #2202
hamblett
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Bilbao
Posts: 4
My Ride: 330ci
Quote:
Originally Posted by bjornh View Post
B046 has no WinCE side afaik. The difference between 046 and 146 is that the navi platform runs android INSTEAD of WinCE.
I think main menu is running over WinCE 6.0, I'm wrong?
hamblett is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 01:47 PM   #2203
fuzioneer
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 17
My Ride: BMW 330ci
owned an enco b046 for over a year now, just wandered if there was any updates available for the core os, i.e. on Radio side i go into settings and can see the following version info:-

MCU: HY11.28
DVD: v04.21
HMI: v12.26

are there updates available anywhere ?
fuzioneer is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 01:47 PM   #2204
fuzioneer
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 17
My Ride: BMW 330ci
owned an enco b046 for over a year now, just wandered if there was any updates available for the core os, i.e. on Radio side i go into settings and can see the following version info:-

MCU: HY11.28
DVD: v04.21
HMI: v12.26

are there updates available anywhere ?
fuzioneer is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2013, 03:00 PM   #2205
kaciker
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: Madrid
Posts: 12
My Ride: E90 320d
Bluethoot

Hi กกก

These guys can work with bluethoot in Android side

http://forum.bmw5.co.uk/topic/88964-...d/#entry937168
kaciker is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 01:56 PM   #2206
E46iT
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Toronto
Posts: 227
My Ride: 2004 325i Touring
GPS No Signal

i started to get No Signal message when i press the NAVI unit.

i have reset the unit from front bazel. i have checked the gps antenna connection, i have had this unit install over a year now and never had an issue with it with GPS all of the sudden GPS wont function.

could it be my GPS Antenna is bad? has anyone experienced the same issue? if GPS antenna is back shouldn't allow me to get into gps software and menu at least?
__________________
E46iT is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 04:01 PM   #2207
haurelio
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: New Jersey
Posts: 1,036
My Ride: 2001 bmw 325i
try disconnecting the battery first. also when on navi, press the satellite icon and wait.. change the position of the antenna
__________________
Contact me if you need to unlock your phone.

Also can code your car
haurelio is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 08:16 AM   #2208
E46iT
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Toronto
Posts: 227
My Ride: 2004 325i Touring
Quote:
Originally Posted by haurelio View Post
try disconnecting the battery first. also when on navi, press the satellite icon and wait.. change the position of the antenna
when i press navi i get no signal only, none of the other icons are visible.
__________________
E46iT is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2013, 09:25 PM   #2209
haurelio
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: New Jersey
Posts: 1,036
My Ride: 2001 bmw 325i
did you disconnect the battery as suggested?
__________________
Contact me if you need to unlock your phone.

Also can code your car

Last edited by haurelio; 12-08-2013 at 09:25 PM.
haurelio is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 04:54 PM   #2210
E46-Munster
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dublin, Ireland
Posts: 4
My Ride: E46 318Ci M-Sport
Bluetooth dropping in and out & Homescreen change?

Hi all. I believe I have a B046, I bought the unit second hand and installed without issue. It has been working find for nearly a year but now the bluetooth (I use it for streaming Spotify from my phone) is dropping in and out intermittently. I have tested with other phones and the issue remains. The song won't stop playing, it will simply appear to be muted. All other functions working fine. Any ideas?

Also, I haven't seen a layout for the non-android side that's the same as mine on any other units. Does anyone else have the same layout? Is it possible to change the initial boot image from a flower to a simple BMW logo?

I've also copied the "About Phone" section below, from reading this thread it appears that it's not possible to update this version, is this correct?

Thanks for reading!

Boot Image


About Phone


Main Menu
E46-Munster is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 08:25 PM   #2211
M127
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Philly
Posts: 69
My Ride: 2002 M3 Coupe/CB/6MT
Anyone willing to upload/provide the original navigation files? My files only came with like 3 USA states, so basically useless. Thank much!

Sent from BimmerApp mobile app
M127 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 05:04 AM   #2212
BM330
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Latvia, Valmiera
Posts: 153
My Ride: BMW 330Ci
Send a message via Skype™ to BM330
Maybe some one has figured out how to fix bootloop in B046 Android side ?
__________________
BM330 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 12:17 PM   #2213
jchuillier
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Toulouse (France)
Posts: 103
My Ride: 330CD
The bootloop is caused when you shtudown the android side "normally" (ie not cutting off the power), on my unit the ONLY way to get it back was to have the system perform an update with the procedure used to change the framework.jar....

Everytime I tried to use a program to shut down the android side to make it boot faster again I got stuck in the "no signal" bootloop and 2-3 weeks later one day it would just start an update and be back on its feet....

Go figure.....
jchuillier is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 04:37 PM   #2214
BM330
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Latvia, Valmiera
Posts: 153
My Ride: BMW 330Ci
Send a message via Skype™ to BM330
How can I make this update,because on Android side I only see black screen with Android logo in the middle !?
__________________
BM330 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2014, 12:46 PM   #2215
PainBreak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas City, MO
Posts: 128
My Ride: 2004 325i
Wheeeeeeeeeeeee. Tried to perform an ill-advised update, and now mine is stuck in a recovery mode boot loop. It immediately boots into recovery mode, the progress bar goes across the bottom (I assume it's applying the contents of the update.zip from the micro-sd card), then it reboots, and starts the process over again. If I remove the micro-sd card, it gives me this guy:


I've tried throwing the original update.zip from Charles on there, thinking that would put everything back to factory defaults. However, it's the same boot loop.

I'm not really sure what to do next. I don't think that shorting out pin 13 to force an update is going to help, since it's already trying to perform the update. Hopefully mintimperial will get back with me, as I know he has some experience with resurrecting these beasts.
__________________
Is your car a Stu Stu Stammering Stan at 2800 RPMS? FLASH THE DME! http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966614
Enco B046 Android 4.04 Root/FAQ/Help: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=967737

Last edited by PainBreak; 05-18-2014 at 12:51 PM.
PainBreak is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2014, 12:46 PM   #2216
PainBreak
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kansas City, MO
Posts: 128
My Ride: 2004 325i
Placeholder for when I set it on fire.
__________________
Is your car a Stu Stu Stammering Stan at 2800 RPMS? FLASH THE DME! http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=966614
Enco B046 Android 4.04 Root/FAQ/Help: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=967737

Last edited by PainBreak; 05-18-2014 at 12:51 PM.
PainBreak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use