E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 121 votes, 4.97 average. Display Modes
Old 03-03-2014, 12:56 PM   #561
XX7
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: Town
Posts: 5
My Ride: All
Solved!
I get advice from reseller for Germany that I need to disconnect power more then 5 min. And all working ok now.
So if anybody have same problem that is solution.
Anyway it will be nice to have sokutio for update winCe.
So request for that is still stay.
Thx for all.
Br
XX7 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 11:42 AM   #562
Waygone
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Martinez, CA
Posts: 33
My Ride: 2003's 325XiT, 330Ci
Obd

Just finishing the first install in my 2003 325XiT and was wondering about OBD info. I've done a few searches in the Dynavin posts but didn't see what I was looking for. In the OBD screen, I only see 5 or 6 values displayed. I guess I could understand not having certain ones...oil temp or such....but it seems strange that one of the missing values is voltage, that should be an easy one. Am I missing something?
Waygone is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 02:02 PM   #563
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
it will display whatever the car has available to it on the ibus, this varies by vehicle, model, year, equipment level, software version, etc... So no, you cannot make any assumptions about what will or will not display.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2014, 02:48 PM   #564
Waygone
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Martinez, CA
Posts: 33
My Ride: 2003's 325XiT, 330Ci
Well that's a bummer. Well, at least now we know. Thanks
Waygone is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 06:27 PM   #565
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by Waygone View Post
Well that's a bummer. Well, at least now we know. Thanks
well....keep in mind no other stereo in existence displays any info from the ibus....so whether the dynavin displays 1 value or 8 in your particular car, its all a bonus. But frankly its a VERY minor feature.....most people dont even know its there, and those that do, take a look at it once or twice, and rarely again.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 03-19-2014 at 06:28 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 08:56 AM   #566
alanwt1949
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Hong Kong
Posts: 3
My Ride: 130i
Just installed the DVN-E8X D99+ Android. Everything works fine except when switching from Windows CE to Android, the volume is a lot louder than Windows CE even tuning to minimum sound.

Any idea?
alanwt1949 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 09:20 AM   #567
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
There are volume icons in the status bar, use them to set the relative volume of android to the radio functions.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 10:10 AM   #568
alanwt1949
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Hong Kong
Posts: 3
My Ride: 130i
From the WinCE control, the normal sound volume is around 15. Under android, I tried to setup the media volume to minimium through the status bar icon. But the sound is very loud under the android.
alanwt1949 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 12:16 PM   #569
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
is the android volume being controlled by the volume knob? If not, change the "navi sound" setting in radio settings menu.

keep in mind there are also volume settings within the apps themselves, and the statusbar volume function changes depending on what app you are running.

Also, if 15 is "normal" volume, you might want to go into the factory settings menu and change the AMP setting to COMMON. That will shift your volume range a lot and might better match the output of the dynavin to the factory amp.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 03-27-2014 at 12:19 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2014, 11:03 PM   #570
AMG-ETR
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto
Posts: 2,268
My Ride: S54B32 On Boost
Send a message via MSN to AMG-ETR
My android side of D99+ unit has stopped working after I connected the battery on my car after storage. I put in the password after initial start up and the non-android side works fine.

The screen goes black when I press "Navi".

Any ideas?
__________________


AMG-ETR is online now   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 01:40 PM   #571
BonesXX
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Dixie
Posts: 25
My Ride: Vert
Apps Control

Maybe I missed this somewhere in this thread as I skimmed thru pretty fast but I would like to know if you can control apps installed on your phone via the touchscreen. In particular AHA radio and Pandora. I have a 2013 Ram truck that does this and it is awesome. The phone is not connected to the system except via BT and the data usage is from the phone. In other words once I signed on to my accounts thru the Truck's system then I could control them via my OEM touchscreen.
BonesXX is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2014, 05:41 PM   #572
BonesXX
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Dixie
Posts: 25
My Ride: Vert
Quote:
Originally Posted by BonesXX View Post
Maybe I missed this somewhere in this thread as I skimmed thru pretty fast but I would like to know if you can control apps installed on your phone via the touchscreen. In particular AHA radio and Pandora. I have a 2013 Ram truck that does this and it is awesome. The phone is not connected to the system except via BT and the data usage is from the phone. In other words once I signed on to my accounts thru the Truck's system then I could control them via my OEM touchscreen.
Just so no one thinks Jeff didn't' reply we talked and he was very helpful. It's nice to be able to speak ear to ear. I am buying this unit and will report back on my impressions.
BonesXX is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 11:48 AM   #573
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by AMG-ETR View Post
My android side of D99+ unit has stopped working after I connected the battery on my car after storage. I put in the password after initial start up and the non-android side works fine.

The screen goes black when I press "Navi".

Any ideas?
Emailed, crib notes: reload android ROM.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 01:32 PM   #574
AMG-ETR
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto
Posts: 2,268
My Ride: S54B32 On Boost
Send a message via MSN to AMG-ETR
Quote:
Originally Posted by jeffb325@NavigationSolutions View Post
Emailed, crib notes: reload android ROM.
I tried but when I put the micro sd and turn on the unit, it goes to the root folder of the micro SD and nothing happens.

Any ideas?
__________________


AMG-ETR is online now   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 01:54 PM   #575
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
sorry but Im not following....."it goes to the root folder of the micro SD and nothing happens".....that doesnt make sense. Are you putting it in the correct sd card slot? It should be going in the Nav slot.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 02:00 PM   #576
AMG-ETR
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto
Posts: 2,268
My Ride: S54B32 On Boost
Send a message via MSN to AMG-ETR
Quote:
Originally Posted by jeffb325@NavigationSolutions View Post
sorry but Im not following....."it goes to the root folder of the micro SD and nothing happens".....that doesnt make sense. Are you putting it in the correct sd card slot? It should be going in the Nav slot.
Stupid me, I was putting it into the right slot vs the Nav slot.

I will retry again shortly and let you know.
__________________


AMG-ETR is online now   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:36 AM   #577
AMG-ETR
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto
Posts: 2,268
My Ride: S54B32 On Boost
Send a message via MSN to AMG-ETR
I tried everything and it still keeps booting up per usual and doesn't update the software.

http://www.dynavin.com/android.php

This page only has the "update". Is this what i'm supposed to be extracting to the micro SD root? My android side is completely unusable.
__________________


AMG-ETR is online now   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 08:01 AM   #578
bl1tzk1213g
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Murrieta, CA
Posts: 96
My Ride: None
Is there an upgrade to make it faster? Like overclock hehe.. Touchscreen is kinda trouble to work with, i always have to use my nails.
bl1tzk1213g is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 12:58 PM   #579
Moonshot
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Dubai
Posts: 11
My Ride: E46
Hi Jeff I have one more question. I have iphone 5 and want to stream music from the phone on the dynavin. If I want to use the ipod interface on the dynavin, which cable should I buy? I notice the cable J&t offer is 30 pin while my iphone needs new lightning one so I need an adaptor? Will it work and charge simultaneously?

Thx dear in advance.

Regards,

Mo


Sent from BimmerApp mobile app
__________________

E24 635 CSI 1989 Black/Black with 18'' BBS RS 285 90K Km
E46 330CI Convertible 2003 Silver/Black M-Tech II package 42K Km
Moonshot is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2014, 01:08 PM   #580
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,754
My Ride: BMW
Yes, just use the apple lighting adapter, it will work and charge at the same time.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
d99, d99+, dynavin, gps, navigation

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use