E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-11-2007, 10:35 PM   #1
Aerick
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: San Francisco
Posts: 1,247
My Ride: 2003 M3
Driver side P46 DDE blowing fuses

I noticed my DDEs weren't working today so I checked the fuse and sure enough it was out. Just a fuse, I figured, so I drove down to Kragen and picked up a pack of 5. So I replaced the fuse and turned on my car to see if that fixed it.
Nope, DDEs still out. Checked the fuse... blown. Bad fuse? I put another one in, turn on the car again this one blew also.

So next I disconnect both ballasts and the wires for the DDEs and put in a new fuse. I check for possible shorts, but don't find any.

1. HIDs have no issues, both work when DDEs are not connected and does not blow fuse.
2. Only Passenger side ballast and DDE connected, no problems, both work and fuse does not blow.
3. Only Driver side ballast and DDE connected, HID works, DDEs do not, fuse blows. Bad driver side ballast? Maybe...
4. Swap ballasts, using driver side ballast only on passenger side HID and DDE, both work, no fuse blown.
5. Using passenger side ballast on the driver side HID and DDE, HID works, DDEs do not, fuse is blown.

So ballasts seem good. Could the problem be the relay? If so, where can I get a replacement? I don't know anything about relays other that what the one I have looks like.
The P46s are ~5 months old and this is the first problem I've come across so far.

Any idea what the problem could be?
__________________

Last edited by Aerick; 02-11-2007 at 10:42 PM.
Aerick is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use