E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-07-2008, 04:21 PM   #1
Jay9
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Central NJ / Smithfield, RI
Posts: 217
My Ride: 2000 323i
Trying to trouble shoot Angel Eyes.

So i bought my car about a year ago and the angel eyes were not working on it. I recently tried to figure out what was wrong with them and came to the conclusion that the ballasts were bad. i got the ballasts from vibelights and the lights still dont work.

Im trying to tests the wires so i need to know some specs:
-How much power is needed to run a single angel eye?
-How much power is the ballsts supposed to be taking in...and how much power is it supposed to be putting out?

I know my fuse is good.....im not sure about the relay, not really familiar with it.

Thanks for the help.....jay

Anny other thoughts on what could be wrong?
__________________


323i 5mt
Dinan CAI~Magnaflow w/ Res Delete~Clears all around~Escort Hardwire
Jay9 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-07-2008, 04:30 PM   #2
Jay9
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Central NJ / Smithfield, RI
Posts: 217
My Ride: 2000 323i
Help me trouble shoot my angel eyes

So i bought my car about a year ago and the angel eyes were not working on it. I recently tried to figure out what was wrong with them and came to the conclusion that the ballasts were bad. i got the ballasts from vibelights and the lights still dont work.

Im trying to tests the wires so i need to know some specs:
-How much power is needed to run a single angel eye?
-How much power is the ballsts supposed to be taking in...and how much power is it supposed to be putting out?

I know my fuse is good.....im not sure about the relay, not really familiar with it.

Thanks for the help.....jay

Anny other thoughts on what could be wrong?
__________________


323i 5mt
Dinan CAI~Magnaflow w/ Res Delete~Clears all around~Escort Hardwire
Jay9 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 07:01 PM   #3
jfalexa1
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Birmingham, AL / Ole Miss
Posts: 132
My Ride: needs clears
Umnitza angel eyes right???
jfalexa1 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 07:04 PM   #4
330i ZHP
Registered User
 
330i ZHP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Washington, DC
Posts: 21,786
My Ride: have 5 doors and FI
Send a message via AIM to 330i ZHP Send a message via Yahoo to 330i ZHP
it doesnt sound like it
__________________
/_________\
OO=[][]=OO
330i ZHP is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 09:11 PM   #5
tim330i
Owner/Admin
 
tim330i's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: Boston
Posts: 11,167
My Ride: 03 Ti Silver M3
Please don't cross posts. Free bump.

Tim
tim330i is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 09:23 PM   #6
330i ZHP
Registered User
 
330i ZHP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Washington, DC
Posts: 21,786
My Ride: have 5 doors and FI
Send a message via AIM to 330i ZHP Send a message via Yahoo to 330i ZHP
u talking to the OP or me?
__________________
/_________\
OO=[][]=OO
330i ZHP is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 01:45 AM   #7
Mike415
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Marin, CA
Posts: 444
My Ride: '02 330i
Check all connections and ECU wires
__________________
2002 330i GrauGruen
Mike415
Mike415 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 02:32 PM   #8
Jay9
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Central NJ / Smithfield, RI
Posts: 217
My Ride: 2000 323i
yeah..umnitza. I need to know what kind of power is needed to direct connect the lights. So i can find out what is wrong.
__________________


323i 5mt
Dinan CAI~Magnaflow w/ Res Delete~Clears all around~Escort Hardwire
Jay9 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 02:39 PM   #9
Jay9
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Central NJ / Smithfield, RI
Posts: 217
My Ride: 2000 323i
so i just looked over all the taps and connections and there still not working. What i need to kno is how much power do the lights need to run (a single light).

I tested everything and i got 1.2 amps going into the ballasts.....but nothing coming out of them. The ballasts are brand new from vibelights.com.

Any thoughts, thanks jay
__________________


323i 5mt
Dinan CAI~Magnaflow w/ Res Delete~Clears all around~Escort Hardwire
Jay9 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 03:58 PM   #10
Edison@JleviSW
1.888.JLEVISW
 
Edison@JleviSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Santa Clara
Posts: 28,332
My Ride: BMW Duh
Send a message via AIM to Edison@JleviSW
It sounds like your ballasts blew again. This could be due to a short, are you sure the wires between your rings are not touching causing an electrical short?
Edison@JleviSW is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 04:16 PM   #11
Jay9
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Central NJ / Smithfield, RI
Posts: 217
My Ride: 2000 323i
Update

I GOT THEM WORKING!!!!!! So....the fuse was bad. After i changed the ballasts the fuse must have tripped, and i never thought of checking it because i checked it before and it was good. Ill post some pics tomorrow. They look really nice. BTW i put a 5 amp fuse, it that ok?
__________________


323i 5mt
Dinan CAI~Magnaflow w/ Res Delete~Clears all around~Escort Hardwire
Jay9 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 04:30 PM   #12
Edison@JleviSW
1.888.JLEVISW
 
Edison@JleviSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Santa Clara
Posts: 28,332
My Ride: BMW Duh
Send a message via AIM to Edison@JleviSW
5 or a 10amp works, enjoy
Edison@JleviSW is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 06:40 PM   #13
Mike415
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Marin, CA
Posts: 444
My Ride: '02 330i
Pics!
__________________
2002 330i GrauGruen
Mike415
Mike415 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 06:50 PM   #14
M0nk3y
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 2,065
My Ride: 2002 325xi
Quote:
Originally Posted by Jay9 View Post
I GOT THEM WORKING!!!!!! So....the fuse was bad. After i changed the ballasts the fuse must have tripped, and i never thought of checking it because i checked it before and it was good. Ill post some pics tomorrow. They look really nice. BTW i put a 5 amp fuse, it that ok?
I told you it was the fuse about 20 years ago on bimmerforums. Thanks for listening, finally
M0nk3y is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use