E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 02-08-2008, 06:05 PM   #1
jeremyt
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: indiana
Posts: 34
My Ride: 2003 325xi
enon leveling issues

When you turn the lights on they would go straight down and just sit there for a minute then not move. i thought they needed adjusting so i manually adjusted the headlights up. They are now in a good veiwing position when on but they are not really self leveling. Now when i start the car they go from the position i set them at drop to the bottom then come back up to the same position. Is there a way to reset the lights for a home position or do you think my sensor is bad? I have already checked the sensor and evrything is connected to it and plugged in.


thanks.
jeremyt is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 02-08-2008, 06:08 PM   #2
LW///M3
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Clifton NJ
Posts: 418
My Ride: 05 Sti >> E46 M3
did you recently have springs or suspension installed?
__________________
2009 ///M3 Space Gray on Fox Red
LW///M3 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2008, 08:03 PM   #3
jeremyt
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: indiana
Posts: 34
My Ride: 2003 325xi
Quote:
Originally Posted by LW///M3 View Post
did you recently have springs or suspension installed?

i had the cv boot replaced on the passenger side, and they said they would fix it if they messed it up but there incompitent and said well the rod is hooked up and the sensor is plugged in we dont see anything wrong.....

I know thats where the sensor is, could there still be something they did when they fixed the cv boot...
jeremyt is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 08:40 AM   #4
jeremyt
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: indiana
Posts: 34
My Ride: 2003 325xi
or is it just by chance that the sensor went bad while they had it.
jeremyt is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 03:38 PM   #5
sillieidiot
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: the OC
Posts: 44,119
My Ride: '06 AW 330ci
Send a message via AIM to sillieidiot
sounds like they broke the leveling arm that's part of the sensor. take off your passenger wheel and check to see if the plastic arm is broken or not.
__________________
I like to reply to threads with 0 posts




Have a lighting problem? Read this first:
Lighting-related Troubleshooting Guide
sillieidiot is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 11:22 PM   #6
jeremyt
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: indiana
Posts: 34
My Ride: 2003 325xi
Quote:
Originally Posted by sillieidiot View Post
sounds like they broke the leveling arm that's part of the sensor. take off your passenger wheel and check to see if the plastic arm is broken or not.

ok, ill check it out
jeremyt is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 08:14 PM   #7
jeremyt
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: indiana
Posts: 34
My Ride: 2003 325xi
leveling arm looks to be good....
jeremyt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use