E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-03-2008, 10:21 PM   #1
E46 sedan 718
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: reppin QUEENS
Posts: 3
My Ride: TURBO CIVIC& E46 4DR
**help no sound **

i just installed an aftermarket radio but im gettin no sound im wondering if i got to do somthing with that wire that says amp everything else works it power up n everything but no sound out da speaker is there a factory amp also if it helps my car is a 99 328i
E46 sedan 718 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 11-03-2008, 10:56 PM   #2
JibsBinx
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: california
Posts: 85
My Ride: 330i
what brand HU is it?
JibsBinx is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 05:30 PM   #3
jinxie
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: STL - PHX
Posts: 136
My Ride: 2000 BMW 323ci
there should be a factory amp in the trunk left side behind the carpeting, but i believe the stock BMW HU's have an unbalanced output, which would lead me to think the amp would need to see the unbalanced signal to operate, and an aftermarket unit probably isn't. not 100% sure about that though.

did you use an adapter for the stock wiring harness?

Quote:
Originally Posted by E46 sedan 718 View Post
i just installed an aftermarket radio but im gettin no sound im wondering if i got to do somthing with that wire that says amp everything else works it power up n everything but no sound out da speaker is there a factory amp also if it helps my car is a 99 328i
jinxie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 09:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use