E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 03-29-2009, 08:05 AM   #1
fgin
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Melbourne
Posts: 2,656
My Ride: e46 facelift
issue with stop start at lights

issue with stop start at lights
Just something that started happening today. I didnt drive the car on Saturday and when I started it sunday morning it was not as smooth for the first few seconds then it was fine. I guess this is normal. Then after driving for awhile I noticed at the traffic lights the car would act as if the gear suddenly just engaged to 1st when I accelerate from idling from a dead stop. After that initial lag which seems a bit like dropping RPM and picking up immediately then the car is normal. It only happens when its starting off from a dead stop (e.g. traffic lights) from idle. Also when its on idle it seems fine too both while on N and D. This did go away after awhile but after stopping for a few hours and heading back home it happened again. I noticed that, when I let it roll a bit, as its on gear and then accelerate this doesnt happen. No lights or warnings came on.

Its got 5 speed steptronic with 93K on the clock. Its due for an oil service in about 7000Kms. I am planning to do an oil/filter chanaged now. Maybe even get a new set of spark plugs changed as preventative maintenance.

Any idea what might be happening ?N
fgin is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use