Power steering Pump Issues - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-08-2012, 07:39 PM   #1
Natevb23
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Pennsylvania
Posts: 1
My Ride: 99 bmw 323i
Power steering Pump Issues

Hey Guys, First of all this forum has been fantastic in helping out with the repairs I have done on my car. So many DIY's and helpful posts. I finally ran into a problem I couldn't figure out so I figured I'd post for some help.

So I have a 1999 bmw 323i sedan and just recently replaced the power steering pump on it (Luk-30) The replacement pump was a remanufactured one and matched the original pump to a tee. When I first hooked up the high pressure hose it was leaking between the hollow bolt and the hose. I put the new o rings on it and everything, but it still leaked. So I then compared the two pumps again and it turns out the hose inlet on the pump, the part that is threaded is about a half inch deeper in the new pump, so its not allowing the hose to fully come in contact with the inlet. I realize this would be better with pictures, and I'll post some when I can, but is there a different high pressure hose that I need instead with a longer hollow bolt on it? Or is it the wrong pump and I need to send it back? Any help would be greatly appreciated. Thanks!

Last edited by Natevb23; 11-08-2012 at 07:40 PM.
Natevb23 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Reply

Tags
high pressure hose, power steering

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.