E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-20-2015, 09:00 PM   #1
DoNtBeAH3r0
Registered User
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nashville
Posts: 4
My Ride: 2004 325i
Car doesn't want to accelerate

I have a 325i 2004 5 speed and whenever I put the car into a gear and try to move it starts shaking on me and usually turns off. If I put it into a gear and keep my foot on the clutch and press the gas pedal all the way down the revs go up in a stutter and sometimes won't go up and shake and shut off also. The thermostat sensor was cut for some reason but i managed to wire them back together. And still same problem. P0171 P0174 P3240 codes came on with the check engine light and me not knowing I hit the erase button. The first 2 codes came on before and I replaced a hose that went from the dipstick to the oil pan and they went away but now they came back 3 months later and brought along a 3rd code. I read online it could be a thermostat or fuel pump. I got a fuel pump from a junk car and turns out it wasn't working at all it wouldn't even crank with that one in. When I put my old on back in same symptoms occurred. Any help would be great. And sorry if my post is all over the place it's my first one.
DoNtBeAH3r0 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 08-20-2015, 09:20 PM   #2
franz
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: RDU, NC
Posts: 3,968
My Ride: 03 330i
Lean condition, torn lower intake boot is a strong candidate...
franz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2015, 09:38 PM   #3
DoNtBeAH3r0
Registered User
 
Join Date: Aug 2015
Location: Nashville
Posts: 4
My Ride: 2004 325i
Intake boot is good I checked it already I'm thinking the third code is causing the issue since I had the first 2 codes before and it didn't effect my driving. But since the third showed it won't drive correctly
DoNtBeAH3r0 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
325i 2004, fuel pump, p0171 p0174, p3240, thermostat

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2016 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use