Eml, brake, dsc, ses light!?!!!?! - E46Fanatics E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-17-2013, 01:03 AM   #1
Fine2004money
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Location: Va
Posts: 5
My Ride: Bmw 325i
Send a message via ICQ to Fine2004money
Eml, brake, dsc, ses light!?!!!?!

What's up! I got an 02 325i that has been great over the past 10 years I have had it. I do most of the work when there is an issue and am a bit stumped on this one. My bimmer has been giving me some trouble here recently as I am nearing 200k miles. First it was a oil leak that ended up costing me close to $1500 just in parts, then rough idle and wanting to stall. I replaced the maf with an aftermarket one I got off of eBay. Now that the new maf is in bimmer runs great except the eml, brake, ses, and dsc light come on and I go into limp mode. The lights reset once the car is restarted, but will come back on nearly everytime I drive at different times. Could it be the maf or is it just my luck that he speed sensors or throttle body control have gone bad? Wanted to get everyone's opinion before spending money on parts I may not need. Lights did not come on until I replaced the maf, yet bimmer seems to idle properly. Please help!!!!
Fine2004money is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-18-2013, 08:50 AM   #2
Fine2004money
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Location: Va
Posts: 5
My Ride: Bmw 325i
Send a message via ICQ to Fine2004money
All of the lights are yellow. Got 2 codes when I hooked up my obd reader. P0491 & p0492. Sounded more like o2 sensor codes. Any ideas??
Fine2004money is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 12:44 PM   #3
Fine2004money
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Location: Va
Posts: 5
My Ride: Bmw 325i
Send a message via ICQ to Fine2004money
Thanks. I am thinking that the codes are due to my o2 sensors. I have yet to change them since I've had the car. Sometimes the other lights (eml, brake, & dsc) come on without the ses light. I also receive a code last week for fuel to lean.
Fine2004money is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:06 PM   #4
Fine2004money
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Location: Va
Posts: 5
My Ride: Bmw 325i
Send a message via ICQ to Fine2004money
Figured the o2 sensors needed to be replaced as I have driven 130k miles since I bought the car and haven't changed them. I will check all of the hoses today to see if I can find any cracks. So you don't feel that the other lights coming on have anything to do with the speed sensors? It is possible that I might have damaged a hose when I removed the air box to install the maf, so I'll poke around today. Thanks for all of your help
Fine2004money is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:10 PM   #5
dwsounddesign
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Brookline, Boston, MA
Posts: 146
My Ride: 2002 BMW 330xi
Eml, brake, dsc, ses light!?!!!?!

There's a vacuum hose that goes from the intake manifold to the braking system. Boom. Look in front of the DME box


Sent from BimmerApp mobile app
__________________
dwsounddesign is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:58 PM   #6
Fine2004money
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Location: Va
Posts: 5
My Ride: Bmw 325i
Send a message via ICQ to Fine2004money
Ok so I removed the air box and checked all hoses. Everything looks fine but there is some small cracking on the air intake hose where the rubber is bunched up. I do not think it was a complete hole. I tightened everything up and hopefully the lights won't come on again. If so I'll replace that hose and clean speed sensors. I also just found that I have a small coolant leak. I just replaced the expansion tank, water pump, and thermostat back in January so I'm not to happy bout this. When my valve cover gasket went bad I experienced gallons of oil being spilled on my engine until I could get it fixed. I tried to clean the engine the best I could with brake cleaner, but the alternator still has oil residue on it. Hopefully that has nothing to do with the issue. I'll let u all know if nothing changes
Fine2004money is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
brake, dsc, eml, maf, ses

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - VerticalScope Inc. All rights reserved.