E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 03-28-2014, 10:57 PM   #1
mikeypx82
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Moreno Valley, CA
Posts: 13
My Ride: 2005 BMW 330i
Halogen to Xenon retrofit - Need help coding

I have a '05 330i that came with Halogen ZKW headlights. I retrofitted my low beams with Bi-Xenon HID Morimoto Mini H1 6.0 Projectors. I'm using OPT7 Bolt AC SLIM HID Xenon Conversion Kit. Everything works fine as long as I put the capacitors that came with my HID kit between the stock headlight plug and the ballast. If I remove the capacitors, the headlights flicker for 10 seconds, then eventually turn off. I'm trying to code my ALSZ so that I don't have to use the capacitors.

Here's what I've done so far. I'm using NCS Expert. I've added $522 to VO. I made sure to write it to AKMB and ALSZ. I'm planning to wire Pin 2 and Pin 36 from my LCM to the + wires of the shutter solenoids and tap the ground wires into my stock headlight plug. (I've already ordered two LCM wires 61130008998 ) After I added $522 to the VO I tested pin 2 and 36 with my multimeter. When I pushed or pulled on the high beam stalk, nothing changed on the multimeter.

Next I used NCS Expert to change 'BI-XENON' from 'nicht_aktiv' to 'aktiv'. That fixed my high beam issue. Now when I pull or push on the high beam stalk I get .02V from pin 2 and pin 36. I'm still waiting for my LCM wires to arrive so that I can wire up the shutter solenoid to the LCM. For now, I have 'BIXENON_EIN_BEI_LICHTHUPE' set to 'aktiv' so that my halogens light up for my high beams.

I still can't get my low beams to stay on without the capacitors. This is how I currently have LSZ configured:

BI-XENONS : aktiv
BI-XENON_EIN_BEI_LICHTHUPE: aktiv
PWM_ANSTEUERUNG_BIXENON: wert_01
XENON_TEST: aktiv
XENON_TIMEOUT: wert_01
XENON_TIME: wert_01
PWM_WERT2_FL_BIXENON: wert_01
HYSTERESE_OD_AL_XENON_IO: wert_01

I've also tried turning off cold and hot monitoring of low beams and that didn't help. Currently I have cold monitoring off (KALTUEBERWACHUNG_AL: nicht_aktiv) and hot monitoring on (WARMUEBERWACHUNG_AL: aktiv).

If someone could send me their LSZ trace file so that I could compare it to mine, I think that would be a good place to start. I don't have access to Program.

Last edited by mikeypx82; 03-28-2014 at 11:18 PM. Reason: typos
mikeypx82 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 05-09-2015, 11:06 AM   #2
NCJunglist
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Concord NC
Posts: 17
My Ride: 06 BMW M3 Comp Pack
Did you ever get this issue resolved - I have a car I am coding and I have the same issue. When it was coded with retrofit for bixenon they won't flicker but when coded back to halogen and then recoded with bulb checks off it still flickers xenons when on.
NCJunglist is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
coding, halogen, ncs expert, retrofit, xenon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2016 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use