E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Forced Induction Forum

Forced Induction Forum
Discuss supercharging, turbocharging and even nitrous and water injection here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 02-01-2017, 12:04 PM   #1
Sushiholic
Registered User
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 11
My Ride: 06 M3 11 335d 96 Z3
issue with Active Stage 1.5 '06 M3

We are having some issues. It started to run a little rougher, and finally set a code, then really ran bad, that was a code for injector circuit on Cylinder 3. We reset the code and it ran fine for a while. Then the same problem occurred, now the code was misfire on Cyl 5. (we did swap coils to verify that this was not a coil issue, all plugs recently replaced)
We then ordered 6 "new" injectors, green giant 42lb. replaced all 6 injectors.

Now things get weird, (interesting) after putting in 6 new injectors it runs "funny" after applying throttle and backing off, there was a "flutter" now it sets P0202...... appears we have a bad "new" injector on 2.

We then swapped 1 and 2, and put an old injector on 1, now the code is P0201. replaced that "old" injector on 1 with another "old" injector. still P0201, and still the flutter. any ideas here ?
Sushiholic is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 02-01-2017, 03:32 PM   #2
TrippinBimmer
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Ridgeland, MS
Posts: 5,423
My Ride: Just Fast!
Send a message via AIM to TrippinBimmer Send a message via Yahoo to TrippinBimmer
I would do a compression test and get back with us.
__________________
Alpine White M3
MaximumPSI Stage4
993whp/651wtq SAE Corrected
TrippinBimmer is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2017, 01:32 PM   #3
Sushiholic
Registered User
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 11
My Ride: 06 M3 11 335d 96 Z3
OK. Compression is fine. Things are still interesting.

Realized that the flutter was a vacuum leak, fixed that leak, and flutter gone. There still was a misfire on 2. when pushing on the injector wire harness, on 2 that went away. We messed around with it, and it ran great constantly. We then realized that there was a slight fuel leak from the fuel like connector. replaced the o-ring. that meant taking off the fuel rail again. Now we had a miss on cylinder 4, that goes away when you push on the harness.
is there a trick to putting on the fuel-rail and/or harness ? is there some alignment that needs to be done, and if so how. I am about to take it in to have it "fixed" at my indy shop, but they cant touch it until Tuesday.
Sushiholic is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2017, 06:50 AM   #4
Landlorder
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: London and Bristol
Posts: 424
My Ride: 330CI Sport
I would replace the o rings on the injectors, and when fitting the fuel rail start with injector 1 push down and work your way along injector 2-6. Push firmly. And start at an angle. That's how I do it.
Landlorder is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2017, 02:48 PM   #5
Sushiholic
Registered User
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 11
My Ride: 06 M3 11 335d 96 Z3
the injectors are all new, orings should be fine.

Got it back from shop......verdict was a bad ground pin on injector 4

drove like a bat out of hell for 40 miles......then back to intermittent missfire....... now says cylinder 2
Sushiholic is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2017, 11:38 AM   #6
AMG-ETR
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: New York
Posts: 2,284
My Ride: S54B32 On Boost
Send a message via MSN to AMG-ETR
So did you check the ground wire for the remaining?
__________________


AMG-ETR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2016 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use