E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-25-2006, 09:13 PM   #1
xbluedr4gonx
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: SCO
Posts: 246
My Ride: 2.5L I6
Fuse on Angel Eyes Keep blowing...

my angel eyes have gone out for a while now, the fuse keeps on blowing when i turn on the car. i checked the positive and ground they both seem fine. they were working for the past year or more that i've had it..then one day the fuse blew...and any new fuse i put in..it keeps blowing. any help would be greatly appreciated!!!
xbluedr4gonx is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 07-25-2006, 09:17 PM   #2
hi its me alec
Registered User
 
hi its me alec's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 15,122
My Ride: BMWs + 1988 Pathy
Send a message via AIM to hi its me alec Send a message via MSN to hi its me alec
Try changing the relay, that was my problem.
__________________
WTB: Complete e46 M3 rear end

hi its me alec is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 09:32 PM   #3
xbluedr4gonx
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: SCO
Posts: 246
My Ride: 2.5L I6
uhh how does that piece look like ? is it where all the T-tap thing connects, or where the fuse connects to everything else? where could i buy one ? thanks.
xbluedr4gonx is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 09:45 PM   #4
happybmw
Are you happy
 
happybmw's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: San Francisco
Posts: 626
My Ride: 03' 325 XI
ok believe it or not a blown fuse can tell you alot of what's wrong.
Did is the fuse completely blown?? or did it just melt apart? if it's completely blown you most likely have a short to ground. if it's melted you have a low resistance/ high current problem.
happybmw is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 09:57 PM   #5
Edison@JleviSW
1.888.JLEVISW
 
Edison@JleviSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Santa Clara
Posts: 28,332
My Ride: BMW Duh
Send a message via AIM to Edison@JleviSW
The relay is the black box with the bunch of wires coming out of it on the wiring harness. It could be a bad relay but your fuse blowing means you have a short SOMEWHERE. Check all of your connections carefully and make sure nothing is wet or making contact.
Edison@JleviSW is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 09:59 PM   #6
CynicalWry
Doesn't like PMs...Email me
 
CynicalWry's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Gaithersburg, Maryland
Posts: 2,803
My Ride: 00 323i-05 cbr600rr
Send a message via AIM to CynicalWry
Water in the relay? pinched wire somewhere?
__________________
is your friend

Authorized Umnitza.com installer
301-825-5871
http://www.robinsNestChildCare.com - - - - - http://www.tntTint.net

CynicalWry is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 10:02 PM   #7
xbluedr4gonx
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: SCO
Posts: 246
My Ride: 2.5L I6



i think the fuse looks more melted away than blown, but i don't know... when i turn on the car i hear a snapping sound and i'm pretty sure it came from the fuse...so blown maybe ??

all these things were working but the fuse just blew one day and it stopped working ever since.
xbluedr4gonx is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2006, 10:32 PM   #8
CynicalWry
Doesn't like PMs...Email me
 
CynicalWry's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Gaithersburg, Maryland
Posts: 2,803
My Ride: 00 323i-05 cbr600rr
Send a message via AIM to CynicalWry
search for a pinched wire...
__________________
is your friend

Authorized Umnitza.com installer
301-825-5871
http://www.robinsNestChildCare.com - - - - - http://www.tntTint.net

CynicalWry is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 06:33 PM   #9
ayonae
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Fredericton
Posts: 6
My Ride: 330i 2001
I have the same problem too! I looked for a pinch wire and found nothing! What else could I look for?
ayonae is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 06:36 PM   #10
umnitza
8774866489
 
umnitza's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: East Bay, CA
Posts: 16,532
My Ride: E39M5, Sequoia
Send a message via Yahoo to umnitza
The ballasts are designed to also blow before, there is a built in short in there when they "die" - that's what is causing your fuse to blow.

Please email your retailer.
__________________
umnitza is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 06:47 PM   #11
Ayamana
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Texas
Posts: 362
My Ride: 323ci
Send a message via AIM to Ayamana
So i bought a set of Predators off a fellow fanatic and he mistakingly forgot to send me a piece. I think someone described it as a relay.. im not really sure what it is. Here is a pic http://www.umnitza.com/gallery/view_..._05_Image_0002

It is the black box thats bolted onto the car, i have the the wiring harness that looks like a cross but nothing to plug it into. What is this piece and where can i get another? my car is in pieces
__________________
Ayamana is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 08:25 PM   #12
Edison@JleviSW
1.888.JLEVISW
 
Edison@JleviSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Santa Clara
Posts: 28,332
My Ride: BMW Duh
Send a message via AIM to Edison@JleviSW
You can pick one of those up at radio shack or home depot most likely. They are a simple 5 prong relay. We can also send you one but it will take a few days to get there.
Edison@JleviSW is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 08:31 PM   #13
Ayamana
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Texas
Posts: 362
My Ride: 323ci
Send a message via AIM to Ayamana
ohhh! awesome, thanks nick!
__________________
Ayamana is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use