E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-11-2005, 06:25 PM   #1
dambro24
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: nyny
Posts: 618
My Ride: 330ci
service light will not go away!!!!!experts please help

--------------------------------------------------------------------------------

ok , when my 323i had 23k i had the check engine light come on , vanos the delership said , the light came back on very quickly after the dealership installed the new vanos. i drove it back they said it was the timiing or sonthing and the light was off agai , then the light did not come on for about 2 months it came back on , but i was not in the state at the time and let it be for about 3 weeks, when i heard that the autozones could tell me what the code is and what the the problem was, sure enough it was the vanos. they reset it and light stayed off for about three weeeks. now i mind you that the light can be reset without a problem , but comes back on about three weeks after the light it reset everytime. everytime error code is vanos or at least that is what carsoft software i have says. the car runs very good , i dont really see or hear anything worong with it. so , about 1 year after the dealership changed the vanos. I decided i would get it replaced again at Rpm racing , with my extented warranty company. rpm replaced it , when i got the car no light on car ran great, but sure enough 1 week later , light popped back on. SSOooo i called taso he said that he could not reset the light he did not have the equitment. myself , being upset about the ;ight , but just guess it was a light , went back to autozone reset the light and was happy for about three more weeks until the light comes on. it pisses me off quite a bit. Now , here it is on dec, 11 2005 with the fun loving light service engine soon back in my face. what should i do??? what could be the problem , . here is a picture of the exact error code that comes up on my carsoft software. I have and can reset it with my soft wear, but do not want to reset it , i want to get to the reason why this stupid light keeps coming on and if there is somthing else wrong with my car then fix it. PLEASE help me out this has been going on now for about two years. does anyone know what this means,or maybe a true professional shop I can go to to fix the issue??? here are the pics :
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1111.jpg
Views:	156
Size:	120.4 KB
ID:	157177   Click image for larger version

Name:	222.jpg
Views:	155
Size:	115.1 KB
ID:	157178  
__________________
dambro24 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 12-12-2005, 05:59 AM   #2
NyNY323i
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: new york
Posts: 6
My Ride: 330
Bump
NyNY323i is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2005, 08:01 PM   #3
Geo31
Ironman
 
Join Date: Mar 2003
Location: Houston, TX, USA
Posts: 1,175
My Ride: 00 328i, 98 M Roadie
What the heck does this have to do with motorsports?

Posted in the wrong forum.
__________________
George Roffe

Swim: 2.4 Miles
Bike: 112 Miles
Run: 26.2 Miles
Brag: For the rest of your life


Geo31 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2005, 04:48 PM   #4
tim330i
Owner/Admin
 
tim330i's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: Boston
Posts: 11,106
My Ride: 03 Ti Silver M3
Quote:
Originally Posted by Geo31
What the heck does this have to do with motorsports?

Posted in the wrong forum.
No idea...moved to general.
tim330i is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use