E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Other BMW Models > General BMW Model Discussion

General BMW Model Discussion
All non E46 BMW model questions in here. Look below for E36, E90 and F30 specific forum. For additional model specific forums check out bimmerfest.com!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-01-2006, 04:17 PM   #1
KrzyBum420
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Diamond Bar, CA
Posts: 573
My Ride: E92 M3
Send a message via AIM to KrzyBum420
Mini CooperS Problem. HELP!

I got an automatic MiniCooperS w/ auto tranny and it stalls when in D going like 10-20 miles per hour like every couple weeks. The service engine light goes on and you have to try and restart the car like 5 times before it starts going again. Anyone know the problem? Any help appreciated, thanks guys.
KrzyBum420 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 07-01-2006, 06:54 PM   #2
KrzyBum420
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Diamond Bar, CA
Posts: 573
My Ride: E92 M3
Send a message via AIM to KrzyBum420
bump anyone?
KrzyBum420 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 06:57 PM   #3
DriveThruRecFan
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Diego, Ca
Posts: 860
My Ride: 1999 BMW 328i
is it still under warranty? bring it the dealership.
DriveThruRecFan is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 06:58 PM   #4
russ330
Mod Squad
 
russ330's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Mississippi's Gulf Coast
Posts: 15,800
My Ride: Motorsport III
Send a message via AIM to russ330
Try these places for advice

www.bimmerfest.com
http://www.cooperspeed.com/forums/index.php?
http://www.mini2.com/forum/index.php?
__________________
russ330 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 07:18 PM   #5
KrzyBum420
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Diamond Bar, CA
Posts: 573
My Ride: E92 M3
Send a message via AIM to KrzyBum420
its at the dealership and they cant find anything wrong with it. its been like a total of 10 days. if its in there for 30 days, is it considered a lemon? if it is, what happens?
KrzyBum420 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 07:40 PM   #6
Norm
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: CA
Posts: 120
My Ride: 325I
you can try northamericanmotoring.com, also what codes came up? the earlier MCSa's had a harness recall, and software update.
__________________
Norm is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 08:40 PM   #7
KrzyBum420
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Diamond Bar, CA
Posts: 573
My Ride: E92 M3
Send a message via AIM to KrzyBum420
its an 06 so i dont think its an earlier one.
KrzyBum420 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2006, 11:35 AM   #8
vmwerks
Past Site Sponsor
 
vmwerks's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Valley Motorwerks
Posts: 3,632
My Ride: 330zhp Super Coupe
Send a message via AIM to vmwerks
Too bad you're not closer, I could fix it for you... If the CEL is kicking on then there are codes stored that will give a clue as to what the issue is. Sounds like you need to take it to a different dealership
vmwerks is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2006, 02:46 PM   #9
Norm
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: CA
Posts: 120
My Ride: 325I
Any mods on the car? if so what are they.
__________________
Norm is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2006, 05:02 PM   #10
RalphzMCS
Registered User
 
RalphzMCS's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: philly
Posts: 499
My Ride: evo
Send a message via AIM to RalphzMCS
Quote:
Originally Posted by vmwerks
Too bad you're not closer, I could fix it for you... If the CEL is kicking on then there are codes stored that will give a clue as to what the issue is. Sounds like you need to take it to a different dealership

try a different dealership dude
__________________
RalphzMCS is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2006, 10:52 PM   #11
KrzyBum420
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Diamond Bar, CA
Posts: 573
My Ride: E92 M3
Send a message via AIM to KrzyBum420
no mods, its like 3 months old! it does have about 8.5k miles on it already
KrzyBum420 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2006, 01:08 AM   #12
vmwerks
Past Site Sponsor
 
vmwerks's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Valley Motorwerks
Posts: 3,632
My Ride: 330zhp Super Coupe
Send a message via AIM to vmwerks
1. no one on this board can help you.

2. go to a different dealership.

Sounds like you need a tech that is willing to think outside the box. I can come up with several probable causes but the dealership will not listen to your suggestions. They rely WAY too much on their diagnostic equipment to accept outside help.
vmwerks is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 07:30 PM   #13
02BMW330ci
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: New Jersey
Posts: 1,324
My Ride: Z4M, 335i, 135i
Send a message via AIM to 02BMW330ci
my girls mini cooper s with auto trans (05) started to go at 10K miles. Same thing as you, turned out it was a bad TQ convertor. Or so the dealer says. They wanted to put in a new Trans but we rejected and traded in the car for an 06 E90 3 series.
__________________
02BMW330ci is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 10:59 PM   #14
LagunaBlau///M3
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Md
Posts: 1,510
My Ride: HEMI powered AWD
www.northamericanmotoring.com go there.......im still on that board from when i had my MCS.

someone over there should have some answers, if not some hints or a little bit of help
__________________

2010 SRT8 Challenger (mildly built motor)
2007 SRT8 Jeep Cherokee SRT8 SOLD!
2006 Subaru STI highly modified SOLD!
2003.5 E46 M3 (the smurf) SOLD!
LagunaBlau///M3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 04:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use