E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-28-2006, 09:14 PM   #1
Drexer
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ephrata PA
Posts: 151
My Ride: 05' 330i ZHP
Send a message via AIM to Drexer
Question Angels Eyes just quit working?

I just noticed today that my angel eyes have quit working all together. (predator chromiums) They dont lite up unlocking, or even starting the car. We have had a serious amount of rain in the past week, the only thing that I can think is that water got in somewhere. Anyone ever have this problem or have an idea where I should start looking for the problem?
__________________
Drexer is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 06-28-2006, 09:50 PM   #2
330i ZHP
Registered User
 
330i ZHP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Washington, DC
Posts: 21,800
My Ride: have 5 doors and FI
Send a message via AIM to 330i ZHP Send a message via Yahoo to 330i ZHP
Search for a bad ground first, water in the ballasts, or a power wire not getting power. Good luck, get a multi-meter, etc... DO NOT FORGET TO CHECK YOUR FUSES
__________________
/_________\
OO=[][]=OO
330i ZHP is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2006, 10:07 PM   #3
Edison@JleviSW
1.888.JLEVISW
 
Edison@JleviSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Santa Clara
Posts: 28,332
My Ride: BMW Duh
Send a message via AIM to Edison@JleviSW
Exactly, if both sides are out check your fuse, ground, + connection and taps. After that, there is the remote possibility that both of your ballasts got wet and shorted out.
Edison@JleviSW is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 12:29 PM   #4
Drexer
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ephrata PA
Posts: 151
My Ride: 05' 330i ZHP
Send a message via AIM to Drexer
The gound connection and taps are all ok, the fuse was blown so I replaced it and it blew right away again so Im under the impression that the ballast are shorted out. Where can I get new ones?
__________________
Drexer is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 01:25 PM   #5
Tyler@UniqueDesign
Car Junky
 
Join Date: Apr 2006
Location: Gainesville, Florida
Posts: 1,791
My Ride: has a torn subframe
Send a message via AIM to Tyler@UniqueDesign
Quote:
Originally Posted by Drexer
The gound connection and taps are all ok, the fuse was blown so I replaced it and it blew right away again so Im under the impression that the ballast are shorted out. Where can I get new ones?
Contact your retailer......that should be the first person you ask for help with these problems too. Some of the vendors tend to get kindof finicky when problems get put on the forums because it makes them look bad - so if you contact them and give them a chance to handle it first, you almost always get better results.
Tyler@UniqueDesign is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 01:33 PM   #6
JCsE46
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
 
JCsE46's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Canyon Country, CA
Posts: 2,851
My Ride: 03 E46 JB, 08 MBE350
Send a message via AIM to JCsE46 Send a message via MSN to JCsE46
^^^ Contact your vendor where you purchased it from. From the sound of it, most likely the ballast have gotten wet and have shorted it out. You can buy ballast replacement thru Jlevi and/or Umnitza.
__________________
JCsE46 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 08:05 PM   #7
Cal
Still a fanatic...
 
Join Date: Dec 1969
Location: USA
Posts: 203
My Ride: 08 GL450/04 E320/98M
Quote:
Originally Posted by JCsE46
^^^ Contact your vendor where you purchased it from. From the sound of it, most likely the ballast have gotten wet and have shorted it out. You can buy ballast replacement thru Jlevi and/or Umnitza.
He shouldn't have to "buy" them. Since Chromiums are advertised to have lifetime warranty, the vendor should replace them for free, including shipping of new ones AND a prepaid return label to mail back the defective parts. It shouldn't cost you a single penny.

Last edited by Cal; 07-04-2006 at 08:25 PM.
Cal is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 09:30 PM   #8
Reedo302
Registered User
 
Reedo302's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Minnesota
Posts: 7,794
My Ride: F30 328i M Sport
Jiggle the connections. That worked for me when my remote operation stopped working during a meet.
__________________



Gunfighter Training Development and Evaluation
AR15/AR10 Armorer/Advanced Armorer
Glock Armorer


Gunfighter Training YouTube Channel
Reedo302 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 09:55 PM   #9
Edison@JleviSW
1.888.JLEVISW
 
Edison@JleviSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Santa Clara
Posts: 28,332
My Ride: BMW Duh
Send a message via AIM to Edison@JleviSW
Quote:
Originally Posted by Cal
He shouldn't have to "buy" them. Since Chromiums are advertised to have lifetime warranty, the vendor should replace them for free, including shipping of new ones AND a prepaid return label to mail back the defective parts. It shouldn't cost you a single penny.
Again which is why he should EMAIL!!!!!!!! his vendor first to get the problem figured out and get a replacement if necessary, UNDER the lifetime warranty.
Edison@JleviSW is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 11:02 PM   #10
Reedo302
Registered User
 
Reedo302's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Minnesota
Posts: 7,794
My Ride: F30 328i M Sport
__________________



Gunfighter Training Development and Evaluation
AR15/AR10 Armorer/Advanced Armorer
Glock Armorer


Gunfighter Training YouTube Channel
Reedo302 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 09:14 PM   #11
Drexer
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ephrata PA
Posts: 151
My Ride: 05' 330i ZHP
Send a message via AIM to Drexer
I got my new ballast and installed them and they now work again but they dont fade on and off with the interior lights when I lock and unlock the car. Is it because there is a blown fuse in the glove box?
__________________
Drexer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use