E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 70 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 06-12-2012, 02:56 PM   #641
pilotpk
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Norman, OK
Posts: 16
My Ride: 2000 BMW 323i
Not on the unit with the tapedeck, what you are do is plug the new homemade plug where the cd changer plug used to be... you are tricking the stereo to think that it's playing a cd but it's actually using the aux cable. I think it sounds better than playing cds
pilotpk is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 03:23 PM   #642
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
So in effect we can get power for our ipods and etc from the same plug or even from the cigarette lighter(hardwired)!!! any1 whose tried this or has electrical experience I would really appreciate it.

Last edited by yenghead; 06-13-2012 at 08:12 AM.
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 08:50 PM   #643
330xIce
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: NJ
Posts: 2,333
My Ride: 2005 330xi
Send a message via AIM to 330xIce
I just opened up my old computer and took apart my dash just too see how easy this install would be and I have a few questions.

1. How do you get the big black box out of the back of the stereo (the one with all the cables coming out of it) Is it just a firm pull? Im afraid ill break something if I do that.

2. Theres a few cables that connect to my motherboard and I'm not sure which ones to use so I took some pictures

Theres this one:



This one (Theres actually two of these) If i had to make a guess i'd say this would be the cable to use?



And this one



And sorry for crappy cell phone pics. If anybody could help me out id really appreciate it
__________________

Follow Me On Instagram: JamesMarshall_E46

///My Progress Thread - How To Set a Signature - Black Sedans FTMFW
-James-
330xIce is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 09:47 PM   #644
pilotpk
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Norman, OK
Posts: 16
My Ride: 2000 BMW 323i
The black box is a bit tricky at first, but when you figure it out it's pretty easy. There's a clip over the top that is the size of the plug itself, it slides straight up. It takes a little bit of effort and feels like you putting to much strength into it, but its pretty strong. Once it slides up it will actually move all the wires at once and it all comes off at once. After that there is a blue clip that you have to slide out to remove the cd cable.

As far as the computer cables go, I personally used two of the cables you have pictured in first picture

Hope this helps!
pilotpk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:38 PM   #645
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
I finally got everything working even the charger for the phone BUT I got real crappy sound. i put it down to 3 things,

1: I am playing my music through the bottom of the phone/ipod & not the Jack port (were you would plug in the headphones)

2: I am using phono wires

3: crappy wiring ( even though i used a solder to join my wires

Any1 Please HELP!!! any help would be very much appreciated
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:41 PM   #646
Andy2108
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: U.S.A.
Posts: 8,039
My Ride: E46 M3, '67 Cobra
The sound output from the bottom of the phone is just a line out. (on iphones)

what do you mean by a phono wire? like from a record player or something?
Andy2108 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:43 PM   #647
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
give me a sec and ill load up the pics
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:45 PM   #648
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
how do you even load the pic!??? lol
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:45 PM   #649
pilotpk
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Norman, OK
Posts: 16
My Ride: 2000 BMW 323i
I don't use an iphone, I use my android and it works fine

Last edited by pilotpk; 06-26-2012 at 03:47 PM.
pilotpk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:46 PM   #650
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
file:///D:/Pictures/IMG_1746.jpg
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:48 PM   #651
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
lol that did not work.Im using the Red & white phono cables. i think there also called stereo
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:51 PM   #652
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
here take a look
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1746.jpg
Views:	157
Size:	157.0 KB
ID:	457988   Click image for larger version

Name:	IMG_1794.jpg
Views:	148
Size:	107.4 KB
ID:	457989  
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:54 PM   #653
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
forgot the pic
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1790.jpg
Views:	156
Size:	142.0 KB
ID:	457990  
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:58 PM   #654
pilotpk
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Norman, OK
Posts: 16
My Ride: 2000 BMW 323i
I run my sound through the headphone jack and it works great for me
pilotpk is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 04:01 PM   #655
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
The only thing missing from that whole set up was the charging of the Phone/ipod.

Any help would be very much apreciated.

Last edited by yenghead; 06-26-2012 at 04:41 PM.
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 05:30 PM   #656
Andy2108
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: U.S.A.
Posts: 8,039
My Ride: E46 M3, '67 Cobra
did you cover up your connections with electrical tape?
Andy2108 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 05:50 PM   #657
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
Quote:
Originally Posted by Andy2108 View Post
did you cover up your connections with electrical tape?
Yes I did, any other ideas buddy..
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 05:55 PM   #658
Andy2108
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: U.S.A.
Posts: 8,039
My Ride: E46 M3, '67 Cobra
Not really, I'm kinda running out.

How does it sound bad? Does it sound distorted all the time? or just during loud parts of music? No bass? no treble?
Andy2108 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2012, 03:17 AM   #659
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
Volume is low, no bass, no treble & distortion!?? All this from start..

Last edited by yenghead; 06-27-2012 at 09:09 AM.
yenghead is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2012, 04:53 PM   #660
yenghead
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: uk
Posts: 52
My Ride: 325i Msport
Any 1, any advice would be apreciated!!
yenghead is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
bmw aux in, diy aux input, input cable

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use