E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-13-2007, 11:33 PM   #1
4rwheeler
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Salem OR
Posts: 45
My Ride: 2000 323i
OEM xenon problem

I posted a month of so ago about this problem. I thought I fixed it but it cam back a few days later. Probably never fixed it.
At times while the car is running, both xenons will turn off for a split second similtainiosly, then re-ignite. Can be parked of driving. Bumbs don't do it, just random. Took it to the dealer yesterday for regular service, and had them look at it. To my suprise(not), they couldn't find anything wrong. On the hour drive there, it never happend. The 10 mile drive home from work the other day was so bad, I turned the xenons off and just drove with fogs(was getting light out). I am guessing the light control module or the switch itself. Since they are turning off and on together, I am figuring it's farther up-stream than the ballast or bulbs. No other lights flicker. I have factory xenons, and have added DDE's (2yrs ago). Other than that, all factory stuff. Also, if anyone thinks I might be right, does anybody have the part #'s and know of a good place to order other than dealer? Sorry this is so long, but lots of details to put in to cut down on questions later. Thanks. Jason
4rwheeler is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-13-2007, 11:57 PM   #2
sillieidiot
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: the OC
Posts: 44,082
My Ride: '06 AW 330ci
Send a message via AIM to sillieidiot
try resetting your car. it might help with the problem.
__________________
I like to reply to threads with 0 posts




Have a lighting problem? Read this first:
Lighting-related Troubleshooting Guide
sillieidiot is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 03:27 AM   #3
tonythetiger
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Tacoma, Wa
Posts: 39
My Ride: 2000 323ci
Send a message via MSN to tonythetiger
sillieidiot...
reset your car? how are you supposed to do that?
and what would that do as far as fixing the problem?
Just curious.
Thanks
tonythetiger is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 03:54 AM   #4
sillieidiot
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: the OC
Posts: 44,082
My Ride: '06 AW 330ci
Send a message via AIM to sillieidiot
take off the negative terminal on the battery for like 30 seconds. sometimes that helps to reset things.

i just noticed that this was awhile back. and in case you haven't fixed it, it could be that the ground wire on the angels isn't secure or getting a good connection. i noticed that on some cars that i've worked on, if the ground isn't secure the xenons don't work correctly.
__________________
I like to reply to threads with 0 posts




Have a lighting problem? Read this first:
Lighting-related Troubleshooting Guide
sillieidiot is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 10:35 AM   #5
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,670
My Ride: Loves Corners
where is the groung for the xenon. tnx.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 10:35 AM   #6
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,670
My Ride: Loves Corners
you mean the negative for the battery in the trunk or under the hood.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 12:21 PM   #7
jbcritch
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chattanooga, TN
Posts: 1,137
My Ride: 2005 Steel Blue 325i
There is also a recall on xenons. I dont recall what years it effects, but had 1 of my bulbs and both ballast replaced under the recall. My lights would flicker off and on and then one went out for a moment..which should throw a fault that the dealership can see when they run your key.

Do a quick search for the recall number. good luck.
__________________
2001 330Cic AW/Sand- ret.
2003 330i SB/Grey - ret.
2005 545i 6spd BLK/Black - ret.
2005 325i SB/Grey - ret.
2007 550i Grey/Black
Mods: M5 mats, M5 spoiler, tint....for now.
jbcritch is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 06:15 PM   #8
sillieidiot
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: the OC
Posts: 44,082
My Ride: '06 AW 330ci
Send a message via AIM to sillieidiot
Quote:
Originally Posted by n2Bimmer View Post
you mean the negative for the battery in the trunk or under the hood.
the battery is in the trunk.
__________________
I like to reply to threads with 0 posts




Have a lighting problem? Read this first:
Lighting-related Troubleshooting Guide
sillieidiot is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use