E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-15-2011, 06:13 AM   #1
quirino18
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: BELLFLOWER
Posts: 79
My Ride: 2000 323CI AUTO TIPT
P1189 code?

hello everyone!

ok here i go, a few day ago i felt my car kind of vibrating evently so i know it wasnt an injector or a missfire so i chane the plugs hoping this will go away but it didnt, about 3 to 4 day after the engine light turned on and i ran the scaner and came back with P1189 nothing else!
i was doing some seraching and all i found was 1189/1188 together and that doesnt look like its my issue because if it was an air leak both banks would of triger a code as everyone is saying here! i also replaced the intake hoses about 8 months ago i had P0042 (small leak) and it went away so i dont think thats the issue!

does anyone have any other idea?? could it be the O2 sensor itself? does anyone know what resistance it should have if its good & bad??
thanks in advance for any input!!
quirino18 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-15-2011, 08:02 AM   #2
Solidjake
Zero. Oil. Leaks.
 
Solidjake's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 22,653
My Ride: 2002 330i
First of all, you shouldn't have changed the plugs without scanning the car first. You either wasted your money on that or you just put in new plugs because the old ones were due.

Anyways, if you were having an O2 sensor problem the car would give you a code for that. What vibration are you having? You weren't specific, such as in idle or driving, etc.

Double check the hoses again, maybe check the hoses by the secondary air pump as well and make sure to search the forum with the code that you have.
Solidjake is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 10:44 AM   #3
quirino18
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: BELLFLOWER
Posts: 79
My Ride: 2000 323CI AUTO TIPT
Quote:
Originally Posted by Solidjake View Post
First of all, you shouldn't have changed the plugs without scanning the car first. You either wasted your money on that or you just put in new plugs because the old ones were due.

Anyways, if you were having an O2 sensor problem the car would give you a code for that. What vibration are you having? You weren't specific, such as in idle or driving, etc.

Double check the hoses again, maybe check the hoses by the secondary air pump as well and make sure to search the forum with the code that you have.
i didnt change the plugs because i had a code i changed them because it was time for a tune-up and i also noticed a small vibration but i didnt have any codes!
i feel it vibrating when is in idle its very little dough it feels like the normal engine vibration but a bit stronger just enough for me to know its doing it , it drives normal it doesnt missfire or anything runs really good...
quirino18 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 10:45 AM   #4
Solidjake
Zero. Oil. Leaks.
 
Solidjake's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 22,653
My Ride: 2002 330i
Look for any vacuum leaks and


Read this

http://forum.e46fanatics.com/showthr...light=low+idle
Solidjake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use