E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-31-2008, 07:54 PM   #1
dfjaws
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: MN & VA
Posts: 1,456
My Ride: '08 E90 M3 / '02 Z3
Projector46s Affecting My Radio Signal?!

I installed a set of p46s about a week ago and lately I've noticed that the radio has some static to it and the sound quality seemed a bit poor. I figured that it must have been the area I was in so I keep driving but it never got better. All radio stations seemed to do it as well. Well, When I got home I shut off my lights before I shut off the car and all of a sudden my radio sounded perfect! No static, and the quality sounded a bit 'deeper', like usual. This only happened with the xenons on, angel eyes and corner lamps on had no effect on the radio signal. Everything is stock except for the headlights and a DICE iPod connector (never had this occur with the DICE installed, only since the p46s). Stock head unit, speakers, everything. It's only the radio as well, CDs and my ipod sound perfectly clear. Theres no error codes or anything on my dash so I'm not sure whats up. Sorry this is so long but I'm clueless. Does anyone have any idea what could maybe be causing this?

BTW, the p46's are 35w xenons with predator orion II angel eyes from umnitza if any of that makes a difference. (the Orion II angels eyes look nasty! )

Last edited by dfjaws; 07-31-2008 at 07:56 PM.
dfjaws is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 07-31-2008, 11:09 PM   #2
umnitza
8774866489
 
umnitza's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: East Bay, CA
Posts: 16,471
My Ride: E39M5, Sequoia
Send a message via Yahoo to umnitza
Quote:
Originally Posted by dfjaws View Post
I installed a set of p46s about a week ago and lately I've noticed that the radio has some static to it and the sound quality seemed a bit poor. I figured that it must have been the area I was in so I keep driving but it never got better. All radio stations seemed to do it as well. Well, When I got home I shut off my lights before I shut off the car and all of a sudden my radio sounded perfect! No static, and the quality sounded a bit 'deeper', like usual. This only happened with the xenons on, angel eyes and corner lamps on had no effect on the radio signal. Everything is stock except for the headlights and a DICE iPod connector (never had this occur with the DICE installed, only since the p46s). Stock head unit, speakers, everything. It's only the radio as well, CDs and my ipod sound perfectly clear. Theres no error codes or anything on my dash so I'm not sure whats up. Sorry this is so long but I'm clueless. Does anyone have any idea what could maybe be causing this?

BTW, the p46's are 35w xenons with predator orion II angel eyes from umnitza if any of that makes a difference. (the Orion II angels eyes look nasty! )
I take it "nasty" is a good thing
Email us exactly what you got, so we can figure out if your have the error cancelling ballasts, it sounds like you do and they actively prevent errors.

But make sure you have everything grounded well so there is no attenuation.
__________________
umnitza is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2008, 11:28 PM   #3
dfjaws
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: MN & VA
Posts: 1,456
My Ride: '08 E90 M3 / '02 Z3
The grounds should be good. I've had bad experiences with grounding things in the past which has taught me grounding is important! Haha. Heres my list of things ordered as per the shipping label:

1: Projector46 with Orion V2
2: Facelifted Sedan
3: Xenon - Analog Ballast
4: Xenix High beam
5: 1156 and 194 Titanium Amber Bulbs

Thanks for the help!

Edit: Don't get me wrong, I'll check those grounds again for sure!
dfjaws is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2008, 11:35 PM   #4
umnitza
8774866489
 
umnitza's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: East Bay, CA
Posts: 16,471
My Ride: E39M5, Sequoia
Send a message via Yahoo to umnitza
You sir have the error cancelling ballasts
Email us a picture of the grounding points for all the stuff - info@umnitza.com - we'll check it in the morning.
__________________
umnitza is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 01:19 AM   #5
dfjaws
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: MN & VA
Posts: 1,456
My Ride: '08 E90 M3 / '02 Z3
Will do
dfjaws is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 05:10 PM   #6
dfjaws
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: MN & VA
Posts: 1,456
My Ride: '08 E90 M3 / '02 Z3
Sorry its taken me awhile to get back to you. Now today, it worked fine. It's probably a ground. I'll re-do the grounding tonight and get back to you on how that works out. Damn grounds!
dfjaws is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 10:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use