E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Suspension & Braking Forum by BimmerWorld

Suspension & Braking Forum by BimmerWorld
Have some questions about suspension or brake setups for your E46 BMW? Get all your answers here!
Sponsored by BimmerWorld

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-15-2008, 08:10 PM   #1
CurE
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: NYC
Posts: 183
My Ride: 2002 325CI
Send a message via AIM to CurE
Suspension Problems...

Hey guys, recently i've been noticing some weird noises coming from my suspension. I currently have KW V2 on the car for about 6-7 months. Recently when i go over bumps or uneven roads the front makes loud clunking noises like its loose or about to fall off. When im coming out of my driveway the rear makes a squeaky noise. Do you guys have any ideas or suggestions. Thanks
__________________
CurE is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 10-16-2008, 01:36 AM   #2
Chris-TK
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Sacramento
Posts: 16,309
My Ride: Mk VI GTI
Have you used spacers up front to clear the KWs? What are the offsets of your front wheels? Are your RSMs properly tightened in the rear?
__________________
K.
Chris-TK is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 07:51 AM   #3
CurE
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: NYC
Posts: 183
My Ride: 2002 325CI
Send a message via AIM to CurE
19X8 235/25/19 in the front...I have checked the RSM and its good...any other ideas...
__________________
CurE is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 08:08 AM   #4
TxZHP04
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: DFW
Posts: 5,728
My Ride: ESS TS2+ ZHP
In the front, re-torque the sway bar end link nuts. Sounds like one might have backed off a tad. What end links are you running? Could also be a bad end link or possibly even a bad length adjustment.

In the rear, what sway bars, end links, and RTABs are you running? Have you inspected the area around the LR subframe mount for cracks? When you checked the RSMs, did you re-torque the nuts?

The reason I suggest re-torquing things instead of just using your fingers to see if they appear loose is because suspension loads can bind things up so that they feel tight until the suspension travels to a position that frees them up to rattle or squeak.
__________________
04 IR 330i ZHP | ESS TS2+ SC | MagnaFlow "headers" | KMS 3.64 LSD | AST 4100 550/650| APEX ARC-8 18x9 | H&R front sway bar | Vorshlag camber plates, RTAB limiters | TMS subframe & swaybar reinforcements | UUC SSK & DSSR | UUC TM & TME | BW motor mounts | Dinan strut & shock tower bars | vaio 4-bolt oil pump
TxZHP04 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 10:51 AM   #5
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,670
My Ride: Loves Corners
for the clunking in the front you need to put some time aside and remove your wheels and re tighten everything, regarding the squeking ive notived its pretty normall, it mostly body flexing, i have this also, however it was drastically improved after replacing everything in the front along with strut bars, lol, The rear is another monster, you have the RTAB's that are very common to go out, they wont look bad but they really are, also the end links. good luck.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 02:13 PM   #6
FlzRider
OEM ///Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Miami, FL
Posts: 882
My Ride: AW 1M
I think I am having the same problem he described about his front suspension noise over uneven surfaces. My first thought is it has something to do with the sway bars, but I'm not sure if I should be replacing the endlinks or just tightening them. Also, do the two rubber sway bar bushings that mount it to the chassis of the car go bad often?

Anything else I should be checking for the correct torque?
__________________

FlzRider is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 02:17 PM   #7
FlzRider
OEM ///Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Miami, FL
Posts: 882
My Ride: AW 1M
Forgot to mention that I am running H&R RSS Coilovers.

Also, if an endlink were to be bad, do most replace with OEM or aftermarket? If so, which one?
__________________

FlzRider is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 04:02 PM   #8
reynaldo
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Overseas
Posts: 967
My Ride: 2001 325i Sedan
Send a message via Yahoo to reynaldo
I have this sounds only when i hit a bump. It soounds like it was loose in the rear. I replaced my rear shocks with Sachs OEM. I did not include the bottom washer in the shocks below the RSM. Is that the reason why? I tigthened the nuts though!
reynaldo is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2008, 04:05 PM   #9
Chris-TK
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Sacramento
Posts: 16,309
My Ride: Mk VI GTI
Quote:
Originally Posted by reynaldo View Post
I have this sounds only when i hit a bump. It soounds like it was loose in the rear. I replaced my rear shocks with Sachs OEM. I did not include the bottom washer in the shocks below the RSM. Is that the reason why? I tigthened the nuts though!
It's possible.
__________________
K.
Chris-TK is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2008, 07:24 PM   #10
k3nmasters
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Suburbia, IL
Posts: 1,896
My Ride: Is A Unicorn!
Send a message via AIM to k3nmasters
I just put Koni Sports all around and I'm having this issue in the front. Takin it back to my friend for inspection and I'll let you know!
__________________

::05' S54 iR 6MT::

Ichishima-San, "Ferraris and Lamborghinis are like women that are great in bed, but not so great at cleaning the house or cooking."
k3nmasters is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use