E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

View Poll Results: Have you ever used Seafoam?
Yes, I highly recommend it. 48 40.00%
Yes, But I dont recommend it. 4 3.33%
No, But I have thought about it. 46 38.33%
No, I would never do it. 8 6.67%
No, I have mixed feelings about it. 15 12.50%
Multiple Choice Poll. Voters: 120. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average.
Old 12-02-2008, 03:21 PM   #241
Custom3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dirty Jersey
Posts: 5,379
My Ride: HellRot 330CI
yes and O2 sensors...and checked for vacuum leak...nothing


Quote:
Originally Posted by n2Bimmer View Post
your the first person ive heard have issues, did you change your spart plugs??
Custom3 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:26 PM   #242
jeffro3000
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Huntsville, AL
Posts: 2,812
My Ride: 2000 328i
i wouldnt want to put something like that in my engine when it's running perfectly fine now...
jeffro3000 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:26 PM   #243
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,671
My Ride: Loves Corners
Quote:
Originally Posted by Custom3 View Post
yes and O2 sensors...and checked for vacuum leak...nothing
intresting, did you spray or pour it into your intake, how fast, how much. when did the light turn on. when did you change your oil.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:29 PM   #244
Custom3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dirty Jersey
Posts: 5,379
My Ride: HellRot 330CI
i poured it into the vacuum hose very slowly...put it in the oil and gas tank as recommend...the light came on instant...i cleared it...and it would come up again....i changed the oil a week later...which was probably 80 miles later.


Quote:
Originally Posted by n2Bimmer View Post
intresting, did you spray or pour it into your intake, how fast, how much. when did the light turn on. when did you change your oil.
Custom3 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:32 PM   #245
k7780446
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Portland Oregon
Posts: 1,923
My Ride: 323i
i never heard of putting it in your oil before just gas and vacuum line
__________________
5492_121783803182_586518182_2342960_2124492_n
k7780446 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:33 PM   #246
kan
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: ALISO VIEJO
Posts: 62
My Ride: 2006 330CI
Quote:
Originally Posted by Custom3 View Post
i poured it into the vacuum hose very slowly...put it in the oil and gas tank as recommend...the light came on instant...i cleared it...and it would come up again....i changed the oil a week later...which was probably 80 miles later.
Then what code you get?
kan is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:36 PM   #247
Musikpro
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: San Diego
Posts: 73
My Ride: 2005 BMW 325i
Quote:
Originally Posted by k7780446 View Post
i never heard of putting it in your oil before just gas and vacuum line
I think it says it on the bottle under the "uses" section. I've used it in my oil and gas... no problems.
__________________
Transportation at its Best :)
Musikpro is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:37 PM   #248
k7780446
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Portland Oregon
Posts: 1,923
My Ride: 323i
hmmm maybe i got a different kind or i just missed that haha owell
__________________
5492_121783803182_586518182_2342960_2124492_n
k7780446 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:37 PM   #249
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,671
My Ride: Loves Corners
Quote:
Originally Posted by Custom3 View Post
i poured it into the vacuum hose very slowly...put it in the oil and gas tank as recommend...the light came on instant...i cleared it...and it would come up again....i changed the oil a week later...which was probably 80 miles later.
OH MY LORD, why did you pour it into your oil, whyyyy, did you read the DIY, it never said to do that, You have to pour half into your vacuum hose, pour the other half into your gas tank then SPRAY another half VERY VERY slowly into your intake tubing. You need two cans, aaaahhhh man, and also one week is way to long, you should have drove the car 50 miles that same day and changed the oil the next day.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:40 PM   #250
k7780446
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Portland Oregon
Posts: 1,923
My Ride: 323i
ok so im not the only one who didnt think you should put it in the oil haha i know it said to change your oil and plugs soon after but not put it in your oil....but again i could be mistaken lol
__________________
5492_121783803182_586518182_2342960_2124492_n
k7780446 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 03:42 PM   #251
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,671
My Ride: Loves Corners
Quote:
Originally Posted by k7780446 View Post
ok so im not the only one who didnt think you should put it in the oil haha i know it said to change your oil and plugs soon after but not put it in your oil....but again i could be mistaken lol
nope i never read into oil, oh i never changed my plugs, its cool, i changed it a year before i did the seafoam.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:31 PM   #252
Custom3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dirty Jersey
Posts: 5,379
My Ride: HellRot 330CI
the diy i read said 1/3 into the intake tubing....1/3 into the oil and 1/3 into the gas tank it even says it in the can
a had a few codes and changing the spark plugs and o2 sensor removed a lot of the codes...now im only down to one code...which is o2 sensor to lean or something like that...comes up once in a while, not all the time...indicting a possible air leak somewhere...now that its cold outside im getting condensation in my oil...i wondering if the seafoam is the culprit and the code im getting has something to do with the condensation i been getting


Quote:
Originally Posted by n2Bimmer View Post
OH MY LORD, why did you pour it into your oil, whyyyy, did you read the DIY, it never said to do that, You have to pour half into your vacuum hose, pour the other half into your gas tank then SPRAY another half VERY VERY slowly into your intake tubing. You need two cans, aaaahhhh man, and also one week is way to long, you should have drove the car 50 miles that same day and changed the oil the next day.
Custom3 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:41 PM   #253
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,671
My Ride: Loves Corners
no it cant be, maybe the oil cap is bad??, you drained the oil remember. You pour into intake, vacuum line and tank.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:45 PM   #254
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,671
My Ride: Loves Corners
Seafoam DIY http://forum.e46fanatics.com/showthr...hlight=seafoam
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:45 PM   #255
Custom3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dirty Jersey
Posts: 5,379
My Ride: HellRot 330CI
yeah i drained it but i im wondering if the seafoam ruined my head gasket...i see a very very small leak....could water condensation go into the engine if the gasket is bad?....im planning on replacing the gasket this spring.


Quote:
Originally Posted by n2Bimmer View Post
no it cant be, maybe the oil cap is bad??, you drained the oil remember. You pour into intake, vacuum line and tank.
Custom3 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:47 PM   #256
Flipe46d1722
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: NOVA
Posts: 433
My Ride: 2002 325ci
Send a message via AIM to Flipe46d1722 Send a message via Skype™ to Flipe46d1722
I've never heard of it going in your oil either. I did it on my e46 and its got bout 75 on the clock. Let the ***** sit for like 2 hours and that **** smoked so much half my neighborhood was under it!! Def feels better, I did vaccum tube.
Flipe46d1722 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:52 PM   #257
n2Bimmer
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: calii
Posts: 9,671
My Ride: Loves Corners
Quote:
Originally Posted by Custom3 View Post
yeah i drained it but i im wondering if the seafoam ruined my head gasket...i see a very very small leak....could water condensation go into the engine if the gasket is bad?....im planning on replacing the gasket this spring.
i dont think so unless its huge, if you got condinsation in your engine your would really F it up. You need to see a mechanic if you have not.
n2Bimmer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:53 PM   #258
Custom3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dirty Jersey
Posts: 5,379
My Ride: HellRot 330CI
looks like im the only idiot who put it in the oil then
Quote:
Originally Posted by Flipe46d1722 View Post
I've never heard of it going in your oil either. I did it on my e46 and its got bout 75 on the clock. Let the ***** sit for like 2 hours and that **** smoked so much half my neighborhood was under it!! Def feels better, I did vaccum tube.
Custom3 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:53 PM   #259
koven
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: San Jose
Posts: 21,349
My Ride: 330Ci
i think im gnna do this.. i got 90k miles

someone told me i should do it before my next oil change.. does it matter?
__________________
koven is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2008, 04:57 PM   #260
Custom3
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dirty Jersey
Posts: 5,379
My Ride: HellRot 330CI
from reading the threads its normal in the winter time.....some of the oil looks like a white cream....looks nasty but from what i have read its normal
Quote:
Originally Posted by n2Bimmer View Post
i dont think so unless its huge, if you got condinsation in your engine your would really F it up. You need to see a mechanic if you have not.
Custom3 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
blue, cleaner, dmax, engine, fuel, gas, injector, injectors, intake, seafoam, smoke, suction, tank, white

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use