E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > BAVSOUND Mobile Electronics Forum

BAVSOUND Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by BAVSOUND

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-02-2016, 01:56 AM   #1
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Need help with aftermarket Win CE stereo/navigation!

Hi everyone!

So, here is the problem. I bought aftermarket chinese stereo/navigation unit.
Win CE 6.0, BMW UI interface, 7" 800x480 screen, 256 Mb RAM.
Navigation is IGO (8 or Primo).
The problem is that the navigation can only work together with radio. When I plug iPhone or run music from SD card, the system can't work. Either navigation starts interrupting (when iPhone plugged) or music stops (when SD card is used).
Each mode (navi, iphone or sd-card) works perfect by itself. But not together.
Actually, it is the second Win CE unit with the same problem (I returned first and ordered from another seller because I thought that it could be the problem of the particular unit) so it is not that unit problem but system (or version) problem.

Anyone has Win CE unit? Did you have that kind of problem? Any ideas what's the problem and how to solve it?

Thanks!
belok is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-02-2016, 02:35 AM   #2
alan53
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Location: london
Posts: 216
My Ride: bmw E46 330ci
Send a message via Yahoo to alan53
Have you tried updating the system?

Sent from my A0001 using Tapatalk
alan53 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2016, 02:38 AM   #3
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Quote:
Originally Posted by alan53 View Post
Have you tried updating the system?
No, I tried to find some updates/upgrades but I couldn't
belok is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2016, 02:43 AM   #4
alan53
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Location: london
Posts: 216
My Ride: bmw E46 330ci
Send a message via Yahoo to alan53
If you contact the supplier they may be helpful I got my map updates that way on an eBay purchase.

Sent from my A0001 using Tapatalk
alan53 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2016, 02:49 AM   #5
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Quote:
Originally Posted by alan53 View Post
If you contact the supplier they may be helpful I got my map updates that way on an eBay purchase.
I contacted them but they only sent me another SD card with navi and after it did not help gave me the link to another "updated" maps. Result was the same...

I guess it is not about maps (but who knows) because maps by itself or with radio work fine
belok is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2016, 02:57 AM   #6
alan53
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Location: london
Posts: 216
My Ride: bmw E46 330ci
Send a message via Yahoo to alan53
Mine crashes when maps and music are on I am going to try rooting it and then have a fiddle ,sorry I don't think I can help PS have a look at the weird world of rover 75 forum as they are nuts about these units and mod them

Sent from my A0001 using Tapatalk
alan53 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2016, 03:16 AM   #7
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Quote:
Originally Posted by alan53 View Post
Mine crashes when maps and music are on I am going to try rooting it and then have a fiddle ,sorry I don't think I can help PS have a look at the weird world of rover 75 forum as they are nuts about these units and mod them
You have Win CE too? What brand?
belok is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2016, 03:20 AM   #8
alan53
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Location: london
Posts: 216
My Ride: bmw E46 330ci
Send a message via Yahoo to alan53
My brand is Asure?

Sent from my A0001 using Tapatalk
alan53 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 04:05 AM   #9
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Any suggestions?
belok is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 06:05 AM   #10
alan53
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Location: london
Posts: 216
My Ride: bmw E46 330ci
Send a message via Yahoo to alan53
Seriously have a look at the rover 75 forum they use the same head units and go very deep into modding them

Sent from my A0001 using Tapatalk
alan53 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 11:36 AM   #11
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Quote:
Originally Posted by alan53 View Post
Seriously have a look at the rover 75 forum they use the same head units and go very deep into modding them
Checked ALL 70+ pages in their music/navi forum, didn't find similar problem. 95% use Android devices and discuss them
belok is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 12:00 PM   #12
matt270avian
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Keymar
Posts: 159
My Ride: 2002 325XI
Return it and get an Eonon unit..?
matt270avian is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 01:11 PM   #13
belok
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Venice, CA
Posts: 18
My Ride: BMW 325Ci 2003
Quote:
Originally Posted by matt270avian View Post
Return it and get an Eonon unit..?
Hah! No, man, no way! I thought the same and ordered Android unit (not Eonon but it doesn't matter). It was total crap. Maybe it's good to have Android in the tablet but definitely not as a car stereo. Not for me at least. My WinCE unit at least works like a finished car stereo product. Android is like a tablet put in the car.
I'm considering Dynavin but my has only that particular problem so I'm not sure if I want to pay more than double for Dynavin...
belok is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 01:30 PM   #14
matt270avian
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Location: Keymar
Posts: 159
My Ride: 2002 325XI
Quote:
Originally Posted by belok View Post
Hah! No, man, no way! I thought the same and ordered Android unit (not Eonon but it doesn't matter). It was total crap. Maybe it's good to have Android in the tablet but definitely not as a car stereo. Not for me at least. My WinCE unit at least works like a finished car stereo product. Android is like a tablet put in the car.
I'm considering Dynavin but my has only that particular problem so I'm not sure if I want to pay more than double for Dynavin...
I've been pretty happy with mine (you can pop over to the Eonon thread for my video on it). The physical unit is probably exactly the same with minor hardware changes. To each their own I suppose.
matt270avian is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dynavin, navigation, navigation radio, wince, wince6

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2016 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use