E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > ///M3 Forum

///M3 Forum
The BMW E46 ///M3 is the M version E46 and puts out an amazing 333 HP and 262 lb-ft of torque at stock specs! There are an amazing amount of modifications for both the coupe and convertible models so read up and get started modifying your cars today!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 04-12-2013, 11:21 AM   #1
Ramseyd
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA
Posts: 159
My Ride: Bmw e46 M3
This may be a difficult one

I would like to get a AA ecu flash but i'm not sure if the previous owner already did, how would i find out?

I bought the M from a dealer and the precious owner did a lot of mods but how would i figure out if he did anything with the ecu? I would like to know so i don't waste money on something i have already.
__________________

Last edited by Ramseyd; 04-12-2013 at 11:22 AM.
Ramseyd is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 04-12-2013, 12:37 PM   #2
MachRc
E46Fanatic
 
MachRc's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: City of Angels
Posts: 6,481
My Ride: 2003 Technik S1 M3
Quote:
Key Features:

-Top Speed Limiter Removal
-Part Throttle Remapping
-Specific Software available for CAI
-Increase in Torque and Horsepower
-Sport Button Remains on when car is turned off
-SMG 'RPM Lights' Can be added to 6MT cars
the sports button remain even when the car is turned off is an easy way, but I recommend driving past 155 to see if the limiter is removed
__________________

"We've come a long long way together. Through the hard times and the good.
I have to celebrate you baby,.. I have to priase you like I should.."
MachRc is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 12:45 PM   #3
Ramseyd
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA
Posts: 159
My Ride: Bmw e46 M3
Quote:
Originally Posted by MachRc View Post
the sports button remain even when the car is turned off is an easy way, but I recommend driving past 155 to see if the limiter is removed
Haha I'm not sure about doing the 155 any time soon. But there really isn't a way to find out besides 155?
__________________
Ramseyd is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 01:01 PM   #4
MachRc
E46Fanatic
 
MachRc's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: City of Angels
Posts: 6,481
My Ride: 2003 Technik S1 M3
ive listed it! press sports button on...turn car off and turn car back on..if the sports button is still on..then you're AA..

if its not illuminated its stock software
__________________

"We've come a long long way together. Through the hard times and the good.
I have to celebrate you baby,.. I have to priase you like I should.."
MachRc is online now   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 12:43 AM   #5
Ramseyd
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA
Posts: 159
My Ride: Bmw e46 M3
Quote:
Originally Posted by MachRc View Post
ive listed it! press sports button on...turn car off and turn car back on..if the sports button is still on..then you're AA..

if its not illuminated its stock software
Ok thank you, i was curious because i called them and they said it was impossible to find out unless they plug it up.
__________________
Ramseyd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use