E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-29-2010, 07:43 AM   #1
Aaron325ci
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Enid, OK
Posts: 4
My Ride: 2004 325ci
Weird Start Up

Ok so if i let my car sit over night (roughly 5 to 6 hours) or pretty much enough time to cool down when i start it, it will kinda shake when the rpms come back down to idle. Kinda like a mis-fire but no CEL. What im wondering is if anyone else's does that. It has done it since the day i bought it and ive gone 6000k since then with no issues so it makes me wonder maybe its just a normal thing? Any ideas? Thanks guys for any imput
Aaron325ci is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 06-29-2010, 07:51 AM   #2
rwilliams6070
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Indianapolis
Posts: 2
My Ride: 2004 325i
Mine does the same thing. Sometimes. I dont know what it is?
rwilliams6070 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 08:09 AM   #3
DiLiGenT
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburg, CA
Posts: 133
My Ride: 2003 BMW 325Ci
Hmm...same thing used to happen to me, however somehow since I changed my oil...no wierd start-up, IDK HOW?
DiLiGenT is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 08:12 AM   #4
danwilz
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Staten Island, New York
Posts: 533
My Ride: E46 M3 Vert 2012 X5
Same here shakes about 2 seconds right at startup. Only when cold
__________________
danwilz is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 08:17 AM   #5
Aaron325ci
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Enid, OK
Posts: 4
My Ride: 2004 325ci
Quote:
Originally Posted by DiLiGenT View Post
Hmm...same thing used to happen to me, however somehow since I changed my oil...no wierd start-up, IDK HOW?

Ive change my oil twice, plugs once and it still does it. Maybe its just a bmw thing
Aaron325ci is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 08:23 AM   #6
DiLiGenT
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburg, CA
Posts: 133
My Ride: 2003 BMW 325Ci
Wait, I misread, I thought we were talking about the the intial start up, mine used to make a wierd noise and start up, sorry haha. But yea at idle right when my car drops below 1rmp my car starts shaking.
DiLiGenT is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 08:38 AM   #7
Aaron325ci
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Enid, OK
Posts: 4
My Ride: 2004 325ci
Yeah that makes a lot more sense than what i said, much more simple lol. The car drives perfectly fine, no issues, no stalls, nothing. Just the stupid start up. Maybe its just the way the motor is, i just dont want it to bite me in the ass later down the road
Aaron325ci is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 03:47 PM   #8
ANTHONY DARROW
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Florida
Posts: 1
My Ride: 04 325i
I just had this same problem and i found that it was the mass air meter boot !!!!!! 13 bucks lft your hood and find your air box and follow the hose to the engine and check for cracks or holes. It will be on the bottom piece. You should also notice a whistle sound when you are driving with the windows down as you hit the gas
ANTHONY DARROW is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use