E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 12-25-2010, 10:57 PM   #41
rizwan1377
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Rockland county, NY
Posts: 1,783
My Ride: 04 M56,LC 100,RX300
Send a message via AIM to rizwan1377 Send a message via MSN to rizwan1377 Send a message via Yahoo to rizwan1377
Quote:
Originally Posted by turbo_f22_pilot View Post
You can get them from several sources. Crutchfield is just one of many examples.

Here is a good place to start;
http://www.google.com/search?q=line+...ient=firefox-a

Decide if you need 2, 3, 4, 5, or 6 channels and get the appropriate LOC.
1st of all Thank You very much for replying and helping. I just need to add an amplifier and a subwoofer.
i am gonna use this system http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...#ht_3970wt_905

What do you think that which one do I need 2,4 (chann
rizwan1377 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2010, 01:49 PM   #42
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
The sub arrived...







There was a wiring kit in the box with a pair of adapter rings for the rear speakers...My cat is investigating the stuff

__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 11:34 AM   #43
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
I labeled the wires today that are on the Dension adapter.. They are the same color as the OEM harness..

I used this as a guide.. (my car has the 17pin connector)



Where should i connect the amp?

I labeled all the +- front/rear speakers..
__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 11:41 AM   #44
rizwan1377
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Rockland county, NY
Posts: 1,783
My Ride: 04 M56,LC 100,RX300
Send a message via AIM to rizwan1377 Send a message via MSN to rizwan1377 Send a message via Yahoo to rizwan1377
Quote:
Originally Posted by zaharias View Post
I labeled the wires today that are on the Dension adapter.. They are the same color as the OEM harness..

I used this as a guide.. (my car has the 17pin connector)



Where should i connect the amp?

I labeled all the +- front/rear speakers..
Thank You very much. Actually I ordered a Line output control from ebay for like $10, I am gonna try that way and if not then i might need your help. Really Appreciated your help. Thank You
rizwan1377 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 04:13 PM   #45
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
Quote:
Originally Posted by rizwan1377 View Post
Thank You very much. Actually I ordered a Line output control from ebay for like $10, I am gonna try that way and if not then i might need your help. Really Appreciated your help. Thank You
I don't know much either.. But am doing my best to learn..

Photos of the labeled wires..

In some pins they go 2 wires already (because of Dension), how am i gonna do the connection there?
__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2010, 04:41 PM   #46
rizwan1377
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Rockland county, NY
Posts: 1,783
My Ride: 04 M56,LC 100,RX300
Send a message via AIM to rizwan1377 Send a message via MSN to rizwan1377 Send a message via Yahoo to rizwan1377
Quote:
Originally Posted by zaharias View Post
I don't know much either.. But am doing my best to learn..

Photos of the labeled wires..

In some pins they go 2 wires already (because of Dension), how am i gonna do the connection there?
I am not going to take out the radio, I will just put that adapter to the speakers which are on the back...
rizwan1377 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 10:29 AM   #47
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
The amp (Alpine PDX-5) came today!!!!!!!



__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 07:40 AM   #48
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
Happy New Year to all!!!!

I did some work these days that i had some free time...


__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 07:48 AM   #49
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P


From the driver's side (LHD) i run the wires from the trunk to the cabin..
__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 08:12 AM   #50
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
I made a hole at the foam with a screwdriver and then i took the foam out and cut it so that the wires can pass through..


__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 10:20 AM   #51
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
AudioControl & Alpine PDX-5.. I put them there temporarily...



Cables & foam back in place..


__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 10:34 AM   #52
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P


The black cable is for the remote, the 2 fourfold cables are these that go from the HU to the LOC and the other 2 pairs are the ones that come from the amp to the front speakers.. I didn't run cables for the rear speakers cause iam going to connect them straight from the amp back at the trunk..

__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 11:26 PM   #53
Darkoz
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: South Australia
Posts: 3,307
My Ride: E46 325Ci
Well done zaharias, great job so far and it's good to see someone taking the initiative to learn and help others along the way with detailed instructions and pictures, especially those of us with the standard euro system with no amp or sub which there is a lack of information for.
Keep us posted if you can on your progress
__________________

Last edited by Darkoz; 01-02-2011 at 11:31 PM.
Darkoz is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 04:06 AM   #54
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
Quote:
Originally Posted by Darkoz View Post
Well done zaharias, great job so far and it's good to see someone taking the initiative to learn and help others along the way with detailed instructions and pictures, especially those of us with the standard euro system with no amp or sub which there is a lack of information for.
Keep us posted if you can on your progress
Thanks mate!! Iam doing my best!! I have some friends here in Greek BMW forums that help me alot!!!!
__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 06:55 PM   #55
TR4G-
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Baltimore
Posts: 1,148
My Ride: '01 325xi
looks good!

quick quesiton though: well two actually, first off - how did you remove all the interior carpet! i am trying to run my wires and cant get it out to do so

2ndly, does your LOC have adjustable outputs? ifso. how did you adjust them
TR4G- is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 09:10 PM   #56
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
Quote:
Originally Posted by TR4G- View Post
looks good!

quick quesiton though: well two actually, first off - how did you remove all the interior carpet! i am trying to run my wires and cant get it out to do so

2ndly, does your LOC have adjustable outputs? ifso. how did you adjust them
Thanks TR4G!!!

I had beige carpet and i removed it (i cut the front carpet cause i didn't want to remove the dash) because i bought a black one..
Yes, the LOC has adjustable outputs..
I am not done with the wiring yet..
I think tomorrow i will finish and test it.. Then i will do the necessairy adjustments..
__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 09:27 PM   #57
TR4G-
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Baltimore
Posts: 1,148
My Ride: '01 325xi
Quote:
Originally Posted by zaharias View Post
Thanks TR4G!!!

I had beige carpet and i removed it (i cut the front carpet cause i didn't want to remove the dash) because i bought a black one..
Yes, the LOC has adjustable outputs..
I am not done with the wiring yet..
I think tomorrow i will finish and test it.. Then i will do the necessairy adjustments..
ok cool. I just hooked up a LOC to my mono amp to my sub, and tested it and didnt get anything out of the sub

my amp manual says it takes a "designated mono output from head unit". Does this mean I need a RCA splitter to use this amp??
Do you think the LOC creates that signal? i tapped into the rear right and left woofers and used the LOC on them.
__________________
TR4G- is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2011, 12:37 AM   #58
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
I run the wires yesterday.. Followed the OEM harness..




__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2011, 11:56 AM   #59
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
The wires passed from the right side, behind the climate control and ended up at the back right of the HU..



I had to cut the OEM speaker plugs and put the ones that were in the package with the front Rainbow speakers..



__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2011, 12:11 PM   #60
zaharias
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Greece/Chios
Posts: 974
My Ride: Now has a 3lt :P
Photo of the rear speakers.. They are connected to the amp and they are temporarily fitted so that i can test them today..



And a photo of the trunk with the sub..

__________________
zaharias is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use