E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-23-2010, 12:41 PM   #1
Tutankhamon
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: GTA
Posts: 2,359
My Ride: '02 Individual 330ci
Send a message via ICQ to Tutankhamon Send a message via AIM to Tutankhamon Send a message via MSN to Tutankhamon
Is my Ice>link dead?

Run into a problem recently with my very old ice>link. I have the headunit version installed in my 2002 e46 non mp3 business cd headunit.

When I turn on the car and press the mode button to change over to the icelink, it's no longer there as a selectable mode. I only have radio and CD now, it's almost as if it completely disappeared.

Is there anything I can do to try and reset it or something or is this thing completely dead? If it is dead, what's the best/cheapest way to replace/upgrade the unit? Can I simply install the silverline pro module using the same wiring harness and everything that's already installed?
__________________
Tutankhamon is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 12-23-2010, 03:49 PM   #2
xi_ter
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Edmonton, Canada
Posts: 2,221
My Ride: 2003 325xi
Did you try resetting the iPod. I took the iPod out of the trunk and reset it so that the white Apple logo showed on the power up. This sort of things has happened to me twice and the ice>link came back to life.
__________________
xi_ter is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2011, 10:06 AM   #3
Tutankhamon
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: GTA
Posts: 2,359
My Ride: '02 Individual 330ci
Send a message via ICQ to Tutankhamon Send a message via AIM to Tutankhamon Send a message via MSN to Tutankhamon
The only thing that seems to be working for me thus far is pulling fuses 7 and 41. That somehow resets the unit and it becomes visible in the list of modes. What I've also found is when it's extremely cold outside, on a cold start, the icelink is lost. However if I start the car up after a drive and the car's already a bit warm, the icelink magically appears. It's like the cold is killing it.
__________________
Tutankhamon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use