E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-02-2011, 08:55 AM   #1
UKShark
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 21
My Ride: 320d es
Wiring question while fitting dynavin

Hi,
So ive read forums for a week and felt confident enough to fit my new Dynavin but have stumbled across a small problem.

Ive got a monochrome gpm system, so ordered the loom that connects the dynvin to the rear connector. (Got dvd player with gps c in the rear).

Slowely worked through all the instructions on this site (Thank you all so much) and then hit a snag, I cant work out what connectors im supposed to use.

I have 2 large square connectors that seem to be part of the main loom, I have a white long connector that comes off the main loom.

I then have a 3rd party (Im guessing) hands free kit linking it all. ><



Heres a photo, its doing my head in.

Heres what it looked like before i took it all apart.


Last edited by UKShark; 01-02-2011 at 08:58 AM.
UKShark is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-02-2011, 10:12 AM   #2
Arty
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 1,029
My Ride: 1999 328i
If you intend to use the Dynavin for your handsfree then unplug the nokia phone kit (large black box) and it's mute box (small black box). Plug a BMW 17 pin to ISO into the vehicle harness (available from eBay for 5). Sell the Dynavin trunk interface, it's not compatible with your vehicle.
Arty is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 11:06 AM   #3
UKShark
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 21
My Ride: 320d es
Cheers, my whole install is going horribly wrong, the heater control doesn't fit into the relocation panel I bought.
17 pin to iso has been ordered, now to research manual heater control re-location, as it almost fit the relocation panel I bought i tried cutting it , but its still sticking out a bit, so thats 50 down the drain.

The dynavin comes with a BMW adapter, will that plug into the left bmw 17pin connection or the right one (as pictured)?

Thanks so much, for all the help.

Shark

Last edited by UKShark; 01-02-2011 at 11:09 AM.
UKShark is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 12:02 PM   #4
Arty
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 1,029
My Ride: 1999 328i
The one on the left.

Before stripping out completely, consider recoding your nav drive to colour, and selling on eBay. You'll need navcoder and a resler interface, available for 50 all in. I have both.

51167001410 Trim panel to fit Double Din Radio 63.07

Last edited by Arty; 01-02-2011 at 12:11 PM.
Arty is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 01:13 PM   #5
UKShark
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 21
My Ride: 320d es
yeah ive got that part (51167001410) but the manual controls even though they are only about an inch and a half thick, just dont fit

Cheers for the idea for recouping some moneyz

So my question is, had anyone relocated the manual controls, and how ?

If I buy the non climate control digital heater control, can i just swap it out?

Cheers.

Last edited by UKShark; 01-02-2011 at 07:00 PM.
UKShark is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 11:15 AM   #6
UKShark
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 21
My Ride: 320d es
All Finished

UKShark is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 12:15 PM   #7
Arty
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 1,029
My Ride: 1999 328i
How did you overcome your HVAC problem?
Arty is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 12:43 PM   #8
UKShark
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 21
My Ride: 320d es
Took an angle grinder to the relocation unit till the HVAC fitted.
UKShark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 05:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use