E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-11-2011, 11:58 AM   #1
alpine325coupe
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Bethpage NY
Posts: 638
My Ride: 2004 M3 SG/IR
When I turn on my HID's all my electric shuts down?

I have HID's for both the headlights and fog lights. Both are 8000k (I'm sure that doesn't matter). I put in the fog lights a few weeks prior to the headlights. I never had any problems turning on the fogs. But after I put the HID's in the headlights, I have some sort of electrical problem. It only occurs when turning on the lights. Sometimes when I turn on the headlights, all of the meters on the dash turn all the way down (RPM, MPH, fuel, car temp, etc) and the meters flicker. This happens for about one second and then everything returns to normal. It also resets the clock (huge annoyance). This sometimes occurs when turning on the fogs too. Does anyone know why this is happening? Is it the ballasts or possibly my battery?


Thanks
alpine325coupe is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-11-2011, 12:17 PM   #2
MachRc
E46Fanatic
 
MachRc's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: City of Angels
Posts: 6,427
My Ride: 2003 Technik S1 M3
sounds like a botched install.. I would remove and seeing if it has been installed incorrectly and checking to see if the car runs fine.

I have both aswell and have had no problems with flickering.
__________________

"I never met a girl that make me feel like you do,..you're alright...Whenever I'm asked who makes my dreams real, I say that you do, you're alright..
Baby, baby, baby.. I'm bringing you a love that's true..Baby, baby, baby.. I'm bringing you a love that's true.."


Bimmerfest BBQ 2014
MachRc is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 12:37 PM   #3
zeroyon
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Tennessee
Posts: 219
My Ride: 2001 BMW 325i
Something wrong with how you wired it up. Never heard of anything like that happening before. Just redo it.
zeroyon is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 01:47 PM   #4
alpine325coupe
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Bethpage NY
Posts: 638
My Ride: 2004 M3 SG/IR
Thanks guys. I feel like theres no way I messed up the fogs (9006). They are plug and play. And I never had a problem with them before installing the headlights (H7). The headlights were a pain to install as I know I did them incorrectly. The kit came with so many wires. There is one red and one black wire with small tips. I did nothing with those as I figured out another way to do it. I guess I'll do more research and try again.

Thanks again!
alpine325coupe is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electrical problem, headlights, hids

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 06:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use