E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-12-2011, 09:40 AM   #1
gravyface
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Canada
Posts: 10
My Ride: e30 318iS
MAF adventures

So I replaced my air filter (OEM Mann) and cleaned the MAF sensor with Gunk MAF Cleaner (couldn't find the CRC stuff in Canada) on Saturday, drove home from the shop (about 6km), no problem whatsoever.

Used the wife's car on Sunday, didn't drive my 330i until Monday morning. Now it was cold overnight, about -3 this morning when I went to start it up, and lo and behold, rough rough idle, limp mode fun.

Disassembled the air box, MAF, hoses, etc. and reassembled (the MAF was a bit skewed, tilting back, not quite flush; now it's nice and flush and the air filter is sitting better), but still limp mode.

Don't have an OBD cable yet, so figured I'd bite the bullet and hit up one of the three indy shops around my place, but nobody could even pull a code they were so busy. At the last place I turned off the car while I was talking to the guy and came back out, started it up, CEL still on (I'm assuming that needs to be cleared or does it clear automatically over time?) but car drives fine; drove around for a good 10-15 minutes up to 80km/hr and felt great.

Think there was a vacuum leak that I sorted out or does the DME/MAF need time to sort itself out that the 6km drive on Saturday was inadequate for?

As for cleaning, I read a good DIY on Linquist.net's site; followed instructions and saturated the whole thing (careful not to touch anything but the outside) and let lay out on paper towel to dry for a good 15-20 minutes while I cleaned up the drip pan fail from the oil change.
gravyface is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use