E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-31-2011, 09:20 PM   #1
klalldrin
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Turlock, CA
Posts: 2
My Ride: 2002 325ci
Speakers cut out when braking

I'm driving a 2002 325ci with the HK sound system. As far as I know, everything is stock except for the head unit, which I believe was swapped for a 2004 model. Since we bought the car a couple years ago, there has been this weird issue where all the sound will cut out when you press the brakes. It used to only happen occasionally, like once or twice on a drive, but lately it happens every single time I push the brakes and it's driving me crazy. It generally cuts out for 1-3 seconds, it cuts sound off from all speakers, but does not cut power to the head unit. The music continues when the sound is gone, so portions of music is missed.

I'm guessing that it is probably a wiring issue, but before I start tearing my car apart searching for a bad connection/bad wire/etc, I'm interested in hearing people's opinions on this problem. Has anyone else experienced this problem? If so how was it fixed? Anything else that could be causing this problem (bad amp?)?

Let me know if you need any additional information regarding the issue to make suggestions.
Thanks!
klalldrin is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-07-2012, 12:25 PM   #2
markusmarkus
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,297
My Ride: 2001 330Ci
Try this..

These cars of ours are electronic nightmares. Try disconnecting both leads of your battery and shorting them together for 10 minutes. It's quick, it's easy and it's free. I had a similar problem - sound from the rear tweets only UNLESS I was making a right run. Pulled the amp and checked everything - NADA wrong. Someone suggested shorting the battery leads together for 10 minutes. WORKED!!!!!
markusmarkus is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 09:05 PM   #3
klalldrin
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Turlock, CA
Posts: 2
My Ride: 2002 325ci
I'm in awe. At first I thought the battery trick you mentioned was crazy and would never work, but I did it this afternoon and haven't had sound cuts out since. I also replaced a speaker at the same time though, so it's possible that was the real fix, but either way I am now very happy with my stereo. Thanks!
klalldrin is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
amp, amplifier, brake, cutting out, wiring

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use