E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > The Showroom

The Showroom
This is the place to show off your BMW to other members of the community. Post pictures and videos of your car and the modifications you have done to it. If you need a picture of something on a coupe, sedan, convertible or touring you will probably find it here!

Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-08-2015, 12:15 AM   #1
Registered User
Join Date: Sep 2015
Location: New Jersey
Posts: 3
My Ride: 2002 BMW 330ci
Angry Outside thermometer reading +122

Hello anyone willing to help i'm in a bit of a situation here... After my friend changed the horn in my 2002 330ci my temp sensor read -44 degrees.
I then evaluated the situation and found out that the sensor had just become unplugged. But the wires were messed up and ect... After rewiring a new connection and getting a new sensor the temp reads now +122. Some say this is a faulty ground but i don't understand what had happened and whats wrong because it was working fine 3 weeks ago. any suggestions?
2fast4you is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-08-2015, 12:58 AM   #2
Registered User
Join Date: Mar 2014
Location: Nj
Posts: 270
My Ride: needs m3
Ive always been told by my bmw shops that the ambient temp sensor is the hardest fix to actually fix on a e46, in my recommendation I would triple check that installation you did, where did you get the replacement parts? I knwo ecs tuning has a full kit available that has worked for a few buddies. I also have the same issue but just havent bothered to replace the sensor after being told "it still prolly wont work the same"
2004 325 coupe
maintenance/mods? .. starter- fuel pump/filter- wheel bearings- performance rotors/pads- vcg- ofhg- icv cleaning- maf cleaning- all vacuum leaks-coilpacks- spark plugs- ..
PreMaintenance is your best friend
austine46 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2015, 02:57 PM   #3
Registered User
Join Date: Jun 2008
Location: Kentucky
Posts: 17
My Ride: 2006 330CIC
I have the same problem. I have bought 2 replacement sensors with the wiring. Had it working again but since my bumper cover is messed up i didn't secure the sensor well enough and it fell off! Going to try again and this time really tape the thing into the bumper. Btw, i got the sensor off of Amazon for $22.
dyarstraits is offline   Reply With Quote

+144, 330 ci, faulty, need help, temp sensor

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON

All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use