E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 8 votes, 4.75 average.
Old 11-03-2012, 10:51 AM   #1801
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
BMW e90

I had an issue with the android side of the unit, it kept on saying no signal when I pressed nav button. So that's why I opened it to see if it could be a hardware issue. But there was no wires disconnected and when I put it back on there was no power. Any idea what it could be?

Thank u
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 05:44 AM   #1802
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

Hi i have a enco b046 unit. The problem is that when I click on the NAV button, it shows the android loading up and then says "NO SIGNAL" and repeats this process over and over again. I have checked all the wiring and the gps antenna and it is all fine, It used to work and overnight it started doing this.

Has anyone got a solution maybe software fault or has anyone got firmware to upgrade this or something??

Please help !!

Thank you
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 10:02 AM   #1803
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Solution

Quote:
Originally Posted by zi_2005 View Post
Hi i have a enco b046 unit. The problem is that when I click on the NAV button, it shows the android loading up and then says "NO SIGNAL" and repeats this process over and over again. I have checked all the wiring and the gps antenna and it is all fine, It used to work and overnight it started doing this.

Has anyone got a solution maybe software fault or has anyone got firmware to upgrade this or something??

Please help !!

Thank you
Hi, you ought to try and unplug the power supply to the unit or disconnect your car. It may be the Android software conflict with the CANBUS unit. You should try and disconnect the CANBUS prior to powering up as well.
Good luck
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 05:32 AM   #1804
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

Thank you for the response but still no luck with that, had it disconnected for a whole day and still no joy.
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 10:36 AM   #1805
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Nav not working

Quote:
Originally Posted by zi_2005 View Post
Thank you for the response but still no luck with that, had it disconnected for a whole day and still no joy.
It may be your NAV software got corrupted. Or the internal wiring got messed up somehow. If it's software, you can try downloading a different NAV software and install that and see if it's working. Where did you put the NAV antenna? That may also have been messed up.
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 02:40 PM   #1806
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

Where can I download different nav software and how do you put it in?
I have mounted it behind the stereo on the metal bar.

Thank you
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 12:03 AM   #1807
monty13
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 100
My Ride: 1999 e46 323i
Don't waste your time downloading new nav software. I have the same issue as you, and if you can't even get the Android side to boot, then new navigation software is useless.
__________________
monty13 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 12:13 AM   #1808
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Android not booting

Quote:
Originally Posted by monty13 View Post
Don't waste your time downloading new nav software. I have the same issue as you, and if you can't even get the Android side to boot, then new navigation software is useless.
He didn't mention that the OS will not boot
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 04:46 AM   #1809
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

So how can i fix this issue?
Please reply
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 08:03 AM   #1810
aknot
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Riga
Posts: 11
My Ride: E46 M3 2006 SMG
Quote:
Originally Posted by zi_2005 View Post
So how can i fix this issue?
Please reply
If Android OS goes to cyclic reboots there is no fix I guess. Or nobody has shared this info.
If NAVI application doesn't start try to re-install it or try another NAVI application.
aknot is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 12:33 PM   #1811
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Smile How can you fix this?

Quote:
Originally Posted by zi_2005 View Post
So how can i fix this issue?
Please reply
A couple of things you can do if you have some time and that you are willing to accept the risks and benefits to each.
1) Remove the system and reinstall your OEM stereo. Try to get a refund if you can or an exchange depending on who you got it from.
2) You can figure out a way to try to access the system boot menu, the likelyhood that it is a generic computer X86 with minimum hardware configuration similar to the ones they sell as Windows CE can be a bonus for you. How can this be a bonus? Well, if you've done system builds you know how you can wipe the hard drives of X86 systems and install whatever software you can to it. This OS is likely on a FLASH Memory, so a bit tricky to figure out how to do that. I would suggest you install Windows CE and see if you can manipulate it enough to get drivers working on the system. My thoughts are that it is likely pre-installed in the Windows CE system and you can use it off the shelf. I would also contact one of the users here named PETRUT who has done some Windows CE work and patches which allows you to manipulate it somewhat better. Now what? How about the front-end menu? You can download Centrafuse and then try to manipulate it according to the Windows CE system and your hardware and device requirements. At the Centrafuse website forums there have been some at best promising results in doing this. Another consideration is YOU can be our experiment with Android 4.0. If you figure out a way to get ROOT Access and update the system or whatever, then you can spend alot of time doing stuff to this thing. At any rate, you can certainly BRICK the sytem if it doesn't work. So it's up to you on what you want to do as far as RISKS you want to take.
3) You can sell it on EBAY as a non-working device for some money to recover, or over here as well. Why? Because it's gonna cost you like $100.00 to send it back to China. Might as well sell it for a little more. Contact me if you want to do that transaction....hahahaha.
4) I AM NOT CONDONING THAT you do these things I indicated to you. They are just some choices that you have and decisions you can make in light of the situation. There are risks involved in that you can totally brick the system. It takes time and effort and certainly some heartache knowing that you had a promising device that could have been but eventually did not deliver. So move along and learn from this experience.
5) Goodluck
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 04:28 PM   #1812
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

Hi thank you for the information, I will try to get boot access to the android system but the problem is my flash micro sd card has already been formatted, I think they do have built in storage. I have to figure out a way to install a new flash rom, im sure that will cure it. But I have searched for days how to flash a new rom on one of the and no luck. Im stuck because i cant get in contact with the person i bought it off locally.

Thank you once again.
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 11:54 PM   #1813
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Well you need to go to some ANDROID xda forums to figure out how to do that
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 07:13 AM   #1814
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

I cant figure it out I am going to sell it on EBAY as it is and then buy another one.

Only if I could have got it sorted.
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 12:02 PM   #1815
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Ok

Quote:
Originally Posted by zi_2005 View Post
I cant figure it out I am going to sell it on EBAY as it is and then buy another one.

Only if I could have got it sorted.
If you decide on buying this type of unit again. Get it from EONON. Although, they are pricey, there are reports that there support is better.
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 12:10 PM   #1816
zi_2005
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Birmingham
Posts: 11
My Ride: BMW e90
Bmw e90 enco b046 problem!!

Hi what is the eonon unit called for the bmw e90 model?
zi_2005 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 02:23 PM   #1817
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Just do a website search....good luck with that selling a bricked item on Ebay...
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 02:51 PM   #1818
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,553
My Ride: BMW
I think ive done a pretty good job of staying out of this thread....but DAMN! ....some of you guys are real masochists......

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 11-08-2012 at 02:52 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 08:08 PM   #1819
Chilton88
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 66
My Ride: 325ci, 325xi
Funny you should say that

Quote:
Originally Posted by jeffb325@DynavinSolutions View Post
I think ive done a pretty good job of staying out of this thread....but DAMN! ....some of you guys are real masochists......
And I'm just researching this device...I don't even own one
Chilton88 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 08:32 PM   #1820
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Pittsburgh-DC Area
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
lmao. like I said, get the normal enco with no android. but you guys don't listen then come here with all this problems.... My enco works perfectly fine.
Wickedly is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use