E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 15 votes, 4.67 average. Display Modes
Old 10-01-2012, 03:23 PM   #481
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Jersey - Kinnelon
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
Hello guys,

Trying to upgrade to EU2. and setting up my WinKFP, after I put the last 7 digits, it brings up to the screen below. Do I pick default or the ECU = 19....

Also I bought the CD from first post (romanian seller) however it came with winKFP 5.0 and I read in this thread that we need at least 5.1.6 so I download an updated version online that comes with WinKFP 5.1.6 but it came within BMW Standard tools and it upgraded all those programs that I already had from the CD I bought. Could you let me know if this is ok or what I did pretty much ****ed me up and now I should delete everything and re-start everything back from the CD even though is an older version of WinKFP. Also I my battery charger should be here on wednesday so just trying to be ready for the day to jump in and do this.

Thanks in advance.

Quote:
Originally Posted by ac_2007 View Post
EU2 is flashed and running on my DME!

Lets get one thing cleared up. There is a lot of fluff on the CD that comes with the Ebay package if all you're looking to do is flash the DME. You only need two programs, the communication interface, and the E46 "daten":

-EDIABAS
-WinKFP 5.1.6 (no earlier version than this)
-INPA 5+

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	question.jpg
Views:	128
Size:	114.0 KB
ID:	472008  
Wickedly is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:27 PM   #482
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Jersey - Kinnelon
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
Also, for the people that have headers and no cats, would you first upgrade to EU2 and then install headers or viceversa? I'm kinda stuck on that because I won't install headers till this weekend.
Wickedly is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:06 PM   #483
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Jersey - Kinnelon
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
Quote:
Originally Posted by ac_2007 View Post
Steven, I'm trying to reinstall everything. I've had no problems so far, and the car connects fine.

Only thing is, when I open up INPA there are no models listed. I only have F1 for Information, F2 for Script.
Do you have any idea how I import the models list? I read it somewhere, but can't find the link right now.
looks like after upgrading from online, now mine is the same, only shows information and script. Any clue how to fix it?
Wickedly is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 01:16 AM   #484
egyclick
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 32
My Ride: e46
Quote:
Originally Posted by Wickedly View Post
looks like after upgrading from online, now mine is the same, only shows information and script. Any clue how to fix it?
hello, mount Inpa.5.0.2.ISO with Daemon tools and go to the mounted drive in My computer, navigate to Referenz\Install\Instprog.exe

after you do that the models will appear in Inpa menu, if you bought it on ebay from catastefy http://www.ebay.com/sch/catastefy/m....p2047675.l2562

you should have some videos that show these steps

regards!
egyclick is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 11:32 PM   #485
chris98891
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: greenville, sc
Posts: 1,718
My Ride: '01 325i
Send a message via AIM to chris98891
Anybody done any work with Windows 8? I've got INPA running fine on Win7 64bit with a Belkin F5U409, but I'd really like to switch to 8.
__________________
-Chris




chris98891 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 02:06 AM   #486
egyclick
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 32
My Ride: e46
Quote:
Originally Posted by chris98891 View Post
Anybody done any work with Windows 8? I've got INPA running fine on Win7 64bit with a Belkin F5U409, but I'd really like to switch to 8.
it will work just like on win7
egyclick is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2012, 07:45 AM   #487
albarran9
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arkansas
Posts: 403
My Ride: E46, E53, E90
Quote:
Originally Posted by Pete_repete View Post
Also I cannot install NCSexper, it says The version of this file is not compatible with the version of Windows you're using. Check your computers system information to see whether you need x86 ( 32 bit) or x64 (64 bit) version of the program. and the contact the software publisher." I am going to contact the seller to see if he can just install everything for me remotely.
I had that problem with the PA Software. The reason was that it was written for Win XP which was in 32bit and not 64. Once I reinstalled Win 7 in 32 it worked just fine. Some programs have to be run in "compatibility mode", or in 32bit if they are older programs that were written for 32 bit and cannot work on 64.
albarran9 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 09:56 PM   #488
flashmeow
Banned User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dallas, TX
Posts: 2,220
My Ride: E30-E46-E90-E90M-F30
guys,

I need your help. My husband and I just finished our 330i engine swap into our 323i (MS42). See my thread if you are curious.

We successfully programmed the car DME to the 328 software as of 5 mins ago.

We were told that the 328 (USA) current version is 7526757 and the latest 323 (USA) current version is 7526754. Based on our research this info seems to be accurate. However, when we updated our software we read our current DME version and it was different from the latest 323 (USA version). the version that we wrote/flash over was 7526765. Therefore, this lead me to believed that there is a newer 328 (MS42 USA) flash out there.

can anyone confirm or deny?

thanks

this lead us
flashmeow is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 04:52 PM   #489
vlcmstnsct
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Christiansburg, VA
Posts: 64
My Ride: 2002 E46 330i
I just want to say thanks to everyone who has contributed valuable information in this thread and has made it possible for myself and others to reflash our DMEs. I was able to re-flash my 330i with the EU2 tune successfully last night...THANKS! BTW I was using my Asus laptop running Windows 7 64 bit.
vlcmstnsct is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 04:55 PM   #490
vlcmstnsct
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Christiansburg, VA
Posts: 64
My Ride: 2002 E46 330i
Quote:
Originally Posted by Wickedly View Post
Hello guys,

Trying to upgrade to EU2. and setting up my WinKFP, after I put the last 7 digits, it brings up to the screen below. Do I pick default or the ECU = 19....

Also I bought the CD from first post (romanian seller) however it came with winKFP 5.0 and I read in this thread that we need at least 5.1.6 so I download an updated version online that comes with WinKFP 5.1.6 but it came within BMW Standard tools and it upgraded all those programs that I already had from the CD I bought. Could you let me know if this is ok or what I did pretty much ****ed me up and now I should delete everything and re-start everything back from the CD even though is an older version of WinKFP. Also I my battery charger should be here on wednesday so just trying to be ready for the day to jump in and do this.

Thanks in advance.
I had to do the same thing as you and I successfully re-flashed my 2002 330i last night. I only had a 6 amp charger...it worked fine and it didn't take 20 minutes either. Many have re-flashed without a charger. I used to custom tune my WRX and re-flashed that damn thing 100+ times and never once used a charger. If your worried about your voltage use a fast computer and go for a long drive beforehand.
vlcmstnsct is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 11:17 PM   #491
shwagon
OEM ///Member
 
shwagon's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Greensboro NC
Posts: 766
My Ride: 325it 5-speed
The only thing im a little confused about is the part number for the ECU using the link on the first page..

http://bmwfans.info/parts/catalog/E4...me_programmed/

Am I going to be using the first part number listed? It make no reference to EU2 and the only ones that do are for SMG tranys

*Edit*

Its not letting me post the link... After I select my production using Europe, the first part number that comes up has a empty description box.
__________________
Quote:
Originally Posted by Reedo302 View Post
What an unending cavalcade of rampant virgin Mom's-basement-dwelling douchebaggery... Wow.
My Gun Builds: AR-15, GSG-522-SD, Saiga 308

Last edited by shwagon; 11-23-2012 at 11:20 PM.
shwagon is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2012, 04:51 PM   #492
chris98891
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: greenville, sc
Posts: 1,718
My Ride: '01 325i
Send a message via AIM to chris98891
Quote:
Originally Posted by egyclick View Post
it will work just like on win7
I got INPA and everything to install fine, but I'm having a helluva time with the F5U409. I have the win7 64bit driver that i used to get it working before, but Win8 just sees it as an unknown device. I even waited to plug it in until after installing the driver.


anybody have any ideas?
__________________
-Chris




chris98891 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 01:23 AM   #493
egyclick
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 32
My Ride: e46
Quote:
Originally Posted by chris98891 View Post
I got INPA and everything to install fine, but I'm having a helluva time with the F5U409. I have the win7 64bit driver that i used to get it working before, but Win8 just sees it as an unknown device. I even waited to plug it in until after installing the driver.


anybody have any ideas?
try a different approach, on the FTDI website there is a .exe setup that will install drivers automatically: www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM20824_Setup.exe

and theier statement regardinf Win8:

Support for Windows 8
There is no official release of Windows 8, but FTDI have validated that our drivers will function correctly with the Developer Preview and the Consumer Preview of Windows 8.

regards!
egyclick is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 12:14 PM   #494
chris98891
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: greenville, sc
Posts: 1,718
My Ride: '01 325i
Send a message via AIM to chris98891
Thanks for the response! I still can't get it to work though....I've tried uninstalling all drivers, running ccleaner, then running the program, and just about every combination in between
__________________
-Chris




chris98891 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 12:15 AM   #495
xcar360
Past Site Sponsor
 
Join Date: Jul 2012
Location: China
Posts: 350
My Ride: BMW 318i
BMW OPPS Diagnostic Tool $823.00 & free shipping at Xcar360

http://www.xcar360.com/bmw-opps-opps...diagnosis.html
xcar360 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 12:29 PM   #496
SteadyMobbin
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: SePDX
Posts: 142
My Ride: ImolaZHP 6spd M/T
After reading through 10 pages I am very confused. But still would like to give this a shot. I will be getting ebay headers in a few weeks. The cable from ebay in post one is all I need? Along with the programs suggested. I am looking to eliminate the cel from no cats that is all.
SteadyMobbin is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 01:21 PM   #497
ac_2007
Registered User
 
ac_2007's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Toronto
Posts: 6,896
My Ride: 2004 M3, 2001 325i
Yes, buy the cable/software package from the Romanian eBay seller, catestefy.
Then follow the DIY I posted within the first few pages. Any software errors you encounter, keep reading my posts.

Its not too difficult once you understand which program does what.
ac_2007 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:31 PM   #498
SteadyMobbin
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: SePDX
Posts: 142
My Ride: ImolaZHP 6spd M/T
Quote:
Originally Posted by ac_2007 View Post
Yes, buy the cable/software package from the Romanian eBay seller, catestefy.
Then follow the DIY I posted within the first few pages. Any software errors you encounter, keep reading my posts.

Its not too difficult once you understand which program does what.
Alright my bad I missed that post. Thanks!
SteadyMobbin is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 07:26 PM   #499
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
...
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 09:06 AM   #500
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
Hey I need some help installing installing WinKFP so I can do EU2 euro flash on my 02 330xi. Everything went well until this error shows up (pic in the bottom,) but the DIY says I have to "load it up" but I can't find what his talking about anywhere on my computer. I try to type that file (SGIDC.AS2) name on notepad but it says "file not found." What I'm missing? Where or how can I load that file in notepad? I have WinFKB version that came with the software and I need to update it or download 5.1.6 version, does anyone know how to do this?

Here's the website I found this
http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1590483
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1355583909.283658.jpg
Views:	66
Size:	67.0 KB
ID:	482151   Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1355583929.598365.jpg
Views:	52
Size:	152.9 KB
ID:	482152   Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1355583948.378908.jpg
Views:	55
Size:	117.4 KB
ID:	482153  

Last edited by Mflara20; 12-15-2012 at 09:38 AM.
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use