E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 19 votes, 4.84 average. Display Modes
Old 04-08-2012, 02:12 AM   #261
al-djazair
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Switzerland
Posts: 48
My Ride: E46 E34 E30
Quote:
Originally Posted by jok View Post
In 1.221 the 3G settings app crashes when trying to edit 3G settings. Also 3G connection does not work (connection failed). With stock rom, even without setting apn's and stuff, connection works. I am using the standard dynavin 3G modem. Please help!
Hi M3Evolution,

I've the same problem with my modem and R1.221 .

If you need help to test your ROM with the 3G modem, just ask.
__________________
'01 E46 330xi
'94 E34 525i
'87 E30 325iX
2 x '86 E30 323i sold for parts
al-djazair is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 02:17 AM   #262
NECTOP
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Spb, Russia
Posts: 41
My Ride: Audi A3 Sportback
At last I have my problem fixed with Fix My WiFi app. It really do a job!! Version 2.9 tested to work with R1.221. Not a single disconnect for 2 days.
NECTOP is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 06:15 AM   #263
R75
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Denmark
Posts: 44
My Ride: Rover 75
Incorrect Timezone

I have changed
persist.sys.timezone=Europe/Brussels
I have changed the date/time setup to Central European Time
I have used Clocksync
But every time I restart the unit it has set the timezone back.

What am I doing wrong. Never had this issue before r1.221 ??
__________________
Rover 75 CDTi (BMW pretender)
R75 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 07:35 AM   #264
disb3thonee
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Switzerland
Posts: 2
My Ride: 320d
Reinstall clocksync and clear data and it should work, had the same problem..
disb3thonee is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 07:44 AM   #265
NECTOP
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Spb, Russia
Posts: 41
My Ride: Audi A3 Sportback
R75
I have the same here. Just removed ClockSync. I think, that this app is useless.
NECTOP is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 07:58 AM   #266
azmp1
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Maryland
Posts: 78
My Ride: 01 M3, 03 A4, 08 X5
Thanks for the password M3evo! YOu have another PM.

Also, would you (or someone else) mind answering these questions....

1. Voice search. Are you guys using the internal or external mic for the droid side? I've tried using either with bluetooth on the dynavin side and the quality is terrble... is it better on the droid side?
2. Bluetooth on the droid side, for the OBDII connectivity. Do you have to have D99 for this? I have D95. Also, where does the dongle plugs in?
3. Have forced close issues been resolved in your new ROMs?
azmp1 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 03:31 PM   #267
falkH6
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Poland
Posts: 2
My Ride: H6
some test results in Subaru are here:
http://forum.e46fanatics.com/showpos...&postcount=467
Waiting for pass...
falkH6 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:24 PM   #268
///polov
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Russia
Posts: 12
My Ride: ///M3
great idea and excellent implementation.
Many thanks!
///polov is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 01:31 AM   #269
diemair
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Füssen
Posts: 34
My Ride: BMW E46 330xd
Quote:
Originally Posted by m3evolution View Post
I dont have a 3g modem to test or I would have better answers for you guys regarding this.

If I had the source code or some help from Dynavin I think I can fix most of these problems we are having with the Rom. Maybe we can put together a petition or all email Dynavin to release the source code to me and Ill have a stable Gingerbread Rom that fixes our wifi bluetooth etc problems haha

That would make things a lot easier for me. Right now I have no idea what im working with and its all lots of guessing trial and error and ALOT of wasted time.
Hi, i m from germany and have the 3g modem. But it does not work propper for me too.
My cellphone provider is vodafone.de. After excessive testing i think the following is fact:
My dynavin is conncting the some network, but it is not able to transmit data.
In the telefon info it says that it is connectet to t-mobile.
This would explain, the no traffic os possible, because vodanfone (the provider of my sim card) does not roam t-mobile in germany.
The dynavin is changing the APN info in the settings when it is connected to t-mobile.
Pssible workaround:
I think if there would be a setup.apk (and maybe a setupsync.apk) which supports mutiple APN's and the option to select the net provider thois problem could be fixed, just by setting up the right privider information.
I m in contact to dynavin germany to make some progress with tis issue.

btw
can anybody tell me where android is storing the information about cellphone networking?

best regadrs
Dietmar
diemair is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 03:41 AM   #270
al-djazair
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Switzerland
Posts: 48
My Ride: E46 E34 E30
Quote:
Originally Posted by diemair View Post
Hi, i m from germany and have the 3g modem. But it does not work propper for me too.
....
Hi Diemair,

have a look here

My provider is Orange but Android still show me T-Mobile. I think than T-Mobile is Dynavin's provider.

It's working with the official firmware and its M3Evo's rooted release.
__________________
'01 E46 330xi
'94 E34 525i
'87 E30 325iX
2 x '86 E30 323i sold for parts
al-djazair is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 04:20 AM   #271
diemair
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Füssen
Posts: 34
My Ride: BMW E46 330xd
Quote:
Originally Posted by al-djazair View Post
Hi Diemair,

have a look here

My provider is Orange ...
Before posting here, i tryed out what u had posted, but it dioes not work. The best Result was, that my dynavin was connecting to the wrong network. It always deletes the APN in the apn setup.
I enter web.vodafone.de and after trying to connect the topic is blanc.
diemair is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 04:33 AM   #272
al-djazair
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Switzerland
Posts: 48
My Ride: E46 E34 E30
Quote:
Originally Posted by diemair View Post
Before posting here, ...
Hi Diemair,

may be you've some problems because you've a German provider and can't have roaming with T-mobile Germany.

When I'm connected with Orange CH, Android shows T-Mobile without roaming. See photo.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	D99-20111209-3G-OK-3.jpg
Views:	92
Size:	85.5 KB
ID:	445885  
__________________
'01 E46 330xi
'94 E34 525i
'87 E30 325iX
2 x '86 E30 323i sold for parts
al-djazair is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 08:13 AM   #273
Bmw4reg
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Chicago
Posts: 2
My Ride: X5 4.4i, e36 m3
Does the iPod/iPhone still interfaces with this cooked ROM?
Bmw4reg is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 11:33 AM   #274
badboggy
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: San Jose
Posts: 12
My Ride: 2004 E500
PM sent.

Thanks
badboggy is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 03:52 PM   #275
///polov
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Russia
Posts: 12
My Ride: ///M3
Please pm me password...
Thx
///polov is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 03:55 PM   #276
Cretster
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Isle of Man
Posts: 88
My Ride: E90 320D
If anyone can figure out why no bluetooth dongles will work whatsoever with my D99 Android, and help me figure how to solve this I will eat my own head!!

Desperate to have this working but totally at a loss as to why it won't.

Does anyone have en E9X Dynavin that has got bluetooth working within Android??????????

Cheers
__________________
Cretster is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 04:33 PM   #277
///polov
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Russia
Posts: 12
My Ride: ///M3
Quote:
Originally Posted by Cretster View Post
If anyone can figure out why no bluetooth dongles will work whatsoever with my D99 Android, and help me figure how to solve this I will eat my own head!!

Desperate to have this working but totally at a loss as to why it won't.

Does anyone have en E9X Dynavin that has got bluetooth working within Android??????????

Cheers
I think the bluetooth dongle as well as wi-fi you must first set the usb port.
That is, there is no built-in Bluetooth
///polov is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 04:41 PM   #278
Cretster
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Isle of Man
Posts: 88
My Ride: E90 320D
Thanks, yes I realise that. I've tried 4 bluetooth dongles (2 of which are known to work with Dynavin) and all the builds that have been released so far. Not once has any of the bluetooth devices plugged into USB been detected.
__________________
Cretster is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 04:44 PM   #279
///polov
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Russia
Posts: 12
My Ride: ///M3
Try to set a GPS dongle usb port
///polov is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 04:47 PM   #280
Cretster
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Isle of Man
Posts: 88
My Ride: E90 320D
I don't understand sorry mate. That is the socket that I have been trying to use. It works fine for the Wifi dongle, just not the Bluetooth ones.
__________________
Cretster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use