E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-09-2012, 05:37 PM   #1
hm330
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: seattle
Posts: 12
My Ride: 04 330i sMg-01 330ci
bmw members need help in portland.

I'm from Seattle . Driving on 2001 e46 330ci. On the way back I have problem with the car.I stuck @ Portland 2days. When I'm driving the low battery volt show on the instrument and I keep driving for 1h. Everything shut down. .I pull over .try to jump start but nothing happened.I need help. Call or email me @206 660 8799..thank you so much.
hm330 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 07-09-2012, 05:53 PM   #2
zander271
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Seattle, WA
Posts: 1,367
My Ride: 6spd ZHP/5sp XI
Check to make sure your belts did not shear and come off. Can't really call while I'm at work...I can give you a call at 5 once I'm done. BTW I'm from Seattle also.

Last edited by zander271; 07-09-2012 at 05:55 PM.
zander271 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 05:53 PM   #3
mbnz230
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: Boston, MA
Posts: 212
My Ride: 2004 BMW 325ci
after red battery light came on, did the other stuff shut down one by one? my best guess alternator is gone. same thing happen to me. if you live close by, just buy a new battery and drive home.

Last edited by mbnz230; 07-09-2012 at 05:54 PM.
mbnz230 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 06:02 PM   #4
hm330
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: seattle
Posts: 12
My Ride: 04 330i sMg-01 330ci
Battery full charged now. I check the bell and fuse all good. Try to call BMW Portland but they can't help. Feel so bad.
hm330 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 06:03 PM   #5
mbnz230
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: Boston, MA
Posts: 212
My Ride: 2004 BMW 325ci
check your voltage with the onboard computer. it will tell you if its the alternator or not.

so a fully charge battery will not start your car? then its probably not the alternator then.
mbnz230 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 06:23 PM   #6
hm330
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: seattle
Posts: 12
My Ride: 04 330i sMg-01 330ci
How to check the voltage on the car. I saw on the instrument have 2 buttons.
hm330 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 06:52 PM   #7
zander271
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Seattle, WA
Posts: 1,367
My Ride: 6spd ZHP/5sp XI
Watch this

zander271 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 06:59 PM   #8
hm330
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: seattle
Posts: 12
My Ride: 04 330i sMg-01 330ci
Is maybe the ECU problem ?
hm330 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 10:28 PM   #9
hm330
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: seattle
Posts: 12
My Ride: 04 330i sMg-01 330ci
I tow and left the car at KC auto shop @ Portland. That Guy spend almost 5h on my car, he said its maybe the computer box problem. He try to connect direct to starter and won't start eventhough starter runing
hm330 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 05:06 AM   #10
dmax
Registered User
 
dmax's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NJ
Posts: 22,823
My Ride: '99 328i 1.04646 mu
So the car is cranking but won't start?

Check the e-box fuses...see if FP is priming...search 'crank no start' threads using advanced/title search.

Also, I'd google KC auto shop and see what feedback it has gotten. Although 5 hours might be a reasonable time not to find your problem, it doesn't sound that reasonable. Ask him to check all connections--grounds, starter cable, battery connections--though you shouldn't have to ask him to do that.

GL...hth a little...and a morning bump for you!
__________________


Performing at the Comedy Cove--595 Morris Ave. Springfield NJ reservations 973 376-3840

A recent set

dmax on the radio every Wednesday 7-9 p.m. NYC time. Call in! (661) 449-9340 watsonnwatson.com
dmax is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 11:41 AM   #11
hm330
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: seattle
Posts: 12
My Ride: 04 330i sMg-01 330ci
I went back to seattle last night . I have no idea what they do. First time they said my key has bad chip and they asking me for the 2nd key, because when they turn the key the car not cranking . And before I left they told me the ECU problem , they have to replace the new one ,because Its showing nothing on their computer when they plug in.
hm330 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use