E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-06-2012, 12:39 AM   #1
Papi325i
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 16
My Ride: 2004 330ci
OEM HID Hardware - New GE Bulbs Flicker

Hey everyone. I just moved from California to Tempe, AZ. My first night here my left HID bulb went "pink". So I purchased two GE bulbs from Amazon. Now, my right headlight flickers when I go over bumps and turn left sharply. After 4 to 5 flicker cycles, it stays off.

When parked, I can only replicate the flicker by moving the wires leading to the red box.

And to top it off, for no reason the left light flickered off with the car just sitting there.

So... wiring? Bulbs? Should I have splurged on OEM bulbs? I'm getting so sick of these problems maybe I should just trade it in for a lease.

2004 330ci
116k miles
Papi325i is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 06-06-2012, 05:50 PM   #2
Solidjake
Zero. Oil. Leaks.
 
Solidjake's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 22,259
My Ride: 2002 330i
Probably the wiring on the ignitors.
Solidjake is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 11:00 PM   #3
Papi325i
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 16
My Ride: 2004 330ci
Yeah, that's probably it. But I ran them all day today on the manual setting and no problems; freeway, speed bumps, fast turns, etc. Once I set the lights to Auto, then every left turn results in a right headlight flickering out. Only way to get it back on is a restart.

I've seen mentions of the problem being the LCM (which I believe is the whole light switch mechanism). Maybe that?
Papi325i is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2012, 12:25 AM   #4
Papi325i
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Tempe, AZ
Posts: 16
My Ride: 2004 330ci
I just to give an update in case others are searching with a similar problem.

The above problem wasn't happening for a while in Manual mode. However, the past few days every bump would shut off the right headlight momentarily. So I looked at the wires closer in a parking garage. I had enough light to see what was up, but not so much that I finally saw sparks coming from the wires when I moved them. The last 3-4 inches of wires (all four) leading to the red box that attaches to the bulb & bulb holder (I forget what it's called) had insulation cracks. Most cracks I was able to seal with electric tape. Two were so bad, the wires broke, so I had to reattach the wires.

So, if any people out there have flickers/momentary shut down of a light during bumps, check the wires very closely. The cracks are easy to miss, and for my car they were only on the right side. Age and the tight turn of the wires deteriorated the insulation. I'm hoping the ghetto fix holds. So far so good in Auto mode.
Papi325i is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 03:17 PM   #5
Solidjake
Zero. Oil. Leaks.
 
Solidjake's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 22,259
My Ride: 2002 330i
Thanks for the update.
Solidjake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use