E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 07-10-2011, 06:33 PM   #1
328ci5sp
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: California
Posts: 95
My Ride: 2000 BMW 328ci 5MT
Hard time shifting to 5th

I went on vacation and didn't drive my car for about a week. I drove it last night and I noticed when I tried to shift into 5th it was harder to get into gear than usual. The transmission was probably still cold because I was only driving for a few minutes. When this happened last night, I heard a small grind when the shifter had a hard time going into 5th gear. Once warmed up, it goes into 5th easier. It only grinded once. I did a transmission fluid change about 2000k miles ago and currently use Redline MTL.
328ci5sp is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-02-2012, 07:53 PM   #2
jneumann
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Wisconsin
Posts: 1,065
My Ride: 323i, 530i, Z4 3.0i
Send a message via AIM to jneumann


Same issue. No grinding with mine though. It seems like the exact opposite issue as the detent spring issue I've seen, or is that the same problem just manifesting differently?
__________________
E46 323i Sport/5 speed/TiAg | 242k miles
E85 Z4 3.0i Sport/6 speed/Toledo Blue | 96k miles
E39 530i M-Sport/5 speed/Topaz Blue | 231k miles

Dynavin Android | Laser Interceptor | GRE PSR-800 | STi-R+ | M3 seats | 50W 4300K FX-R Retrofit | Solid black interior | Mtech II front bumper | Koni FSDs
Member, Three Pedal Mafia | Long informative article on oil | BITOG German Castrol FAQ

jneumann is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use