E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-05-2012, 08:49 PM   #21
dmax
Registered User
 
dmax's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: NJ
Posts: 22,653
My Ride: '99 328i 1.04646 mu
OP, as I said with the trunk loom...the wires will look fine. You have to try to break them. You can find the colors for the trunk wires in wds and yank them...though it could be a ground that's beginning to go.

Maybe it's an artifact from a bad battery, but it sounded so much like what I'd experienced a few times...just put it out there.
__________________


dmax on the radio--answering all your car questions as best I can!
watsonnwatson.com every Wednesday at 9 p.m. NYC time. Call in! (661) 449-9340 Click "Watch and Chat"
Please 'friend' me!
https://www.facebook.com/DMaxstandup
dmax is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2012, 10:49 PM   #22
fiveightandten
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Connecticut
Posts: 1,188
My Ride: '03 330ci / '98 M3
Thanks Dmax. I'll look into the trunk wiring harder after I get this issue squared away.

Update:
I picked up a new battery today and installed it. I grabbed an Interstate MTP94. My brother was able to get it for me at cost, which was the cheaper than the AutoZone battery. I have the MTP91 in my E36, so I figured i'd stay with familiar territory.

Anyways. It measured 12.55V out of the box. The xenon is still out. I didn't have time today to mess with that, so i'll swap HID capsules and ballasts tomorrow and see if I can rectify that issue. I'm keeping my old battery in case i'm not out of the woods with this. Don't want to damage a new one, so i'll keep my eye on the voltages for a few days to see if anything is depleting it.

Any suggestions on sourcing a ballast?
__________________
-Nick

Looking to buy a base E30 3'er coupe in or near CT. PM me if you're selling.
fiveightandten is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 01:56 AM   #23
Mango
Grand Superpatriot Sport+
 
Mango's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Southern California
Posts: 22,162
My Ride: M54B30
Quote:
Originally Posted by fiveightandten View Post
Thanks Dmax. I'll look into the trunk wiring harder after I get this issue squared away.

Update:
I picked up a new battery today and installed it. I grabbed an Interstate MTP94. My brother was able to get it for me at cost, which was the cheaper than the AutoZone battery. I have the MTP91 in my E36, so I figured i'd stay with familiar territory.

Anyways. It measured 12.55V out of the box. The xenon is still out. I didn't have time today to mess with that, so i'll swap HID capsules and ballasts tomorrow and see if I can rectify that issue. I'm keeping my old battery in case i'm not out of the woods with this. Don't want to damage a new one, so i'll keep my eye on the voltages for a few days to see if anything is depleting it.

Any suggestions on sourcing a ballast?
I'm pretty sure I have one lying around somewhere from a 2005 M3 (basically brand new with virtually no use on it) i'll look around for it tomorrow
__________________
A lifetime free of problems if you follow my guides
Cooling | Maintenance | Suspension | Vacuum | Supreme Reliability | Details

OVER A MILLION VIEWS
Mango is online now   Reply With Quote
Old 09-07-2012, 06:38 PM   #24
fiveightandten
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Connecticut
Posts: 1,188
My Ride: '03 330ci / '98 M3
Quote:
Originally Posted by E46Mango View Post
I'm pretty sure I have one lying around somewhere from a 2005 M3 (basically brand new with virtually no use on it) i'll look around for it tomorrow
That would be sweet Mango. If you wind up coming across it, shoot me a PM and let me know how much you want for it. Thanks man!
__________________
-Nick

Looking to buy a base E30 3'er coupe in or near CT. PM me if you're selling.
fiveightandten is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2012, 01:45 PM   #25
fiveightandten
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Connecticut
Posts: 1,188
My Ride: '03 330ci / '98 M3
Ready to have a laugh?

Looks like I found the issue with the xenon. Coincidence? Or consequence? Odd series of events. The battery and charging system has been fine. Headlights are fine now with new HID capsules.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1347129777.120749.jpg
Views:	32
Size:	28.7 KB
ID:	468161  
__________________
-Nick

Looking to buy a base E30 3'er coupe in or near CT. PM me if you're selling.
fiveightandten is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 08:44 AM   #26
fiveightandten
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Connecticut
Posts: 1,188
My Ride: '03 330ci / '98 M3
Also, can one of the mods explain why a 2 page discussion about the battery and charging system was moved to the lighting forum? I understand I mentioned a problem with the xenons. But none of the relevant information and troubleshooting info in this thread has anything to do with lighting.

This doesn't belong in the general forum, where it was originally posted?
__________________
-Nick

Looking to buy a base E30 3'er coupe in or near CT. PM me if you're selling.
fiveightandten is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 11:27 PM   #27
fiveightandten
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Connecticut
Posts: 1,188
My Ride: '03 330ci / '98 M3
Well, I have an update. Not like anyone interested in this information will ever find it...as the mods towed a thread related to the charging system into the lighting forum.

Anyways, it's been roughly a month and I haven't had a single issue. It has been raining quite frequently and reproducing the symptoms that the issues occurred under. No hiccups.

Thanks again for all the help troubleshooting this. It appears that it was as simple as the battery.
__________________
-Nick

Looking to buy a base E30 3'er coupe in or near CT. PM me if you're selling.
fiveightandten is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 12:49 AM   #28
Dippinwandy
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: SoCal- 310
Posts: 257
My Ride: 325i
Good to hear man
Dippinwandy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use