E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 09-09-2012, 08:12 PM   #1
nike001
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: NE Pennsylvania
Posts: 1,001
My Ride: Fergo
Car's rejecting headlight bulbs

About two months ago while driving, I noticed that my drivers side CBI bulb was flickering. Mainly on acceleration/deceleration or harder corners.

Swapped the problem bulb to the passenger side to see if it followed the bulb - it did. So now the bad bulb is in the passenger side and doing the flickering. I contacted MotiveMods (who I got the bulbs from) and they found no problems with the bulb while one of them ran it in their personal vehicle. I ran a normal OE Phillips bulb in place of the bad bulb in the meantime. I had no problems at all running this set-up for 4+ weeks. MotiveMods somehow ended up sending me a new CBI bulb anyways().

Last night then, I put my new bulb in my passenger side and took the temporary Phillips bulb out. After that, I tested the lights and the drivers side was flickering a little bit. I gave the car a rest and hoped it'd fix itself. Then tonight while driving, my drivers side headlight started doing the SAME SH!T.

That bulb has been in there since I swapped my old bulbs left-to-right with NO PROBLEMS. Now since I swap an unassociated bulb out (passenger side), now my drivers side acts up?!

I seriously have no idea what's going on. Also, the car isn't necessarily picking the best bulbs to mess around with.

Thanks in advance for any help.
__________________

330i ZHP 6MT | H&R Sport Cup | BMW Performance | OEM Clears | Coby Wheel
nike001 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 09-10-2012, 01:24 AM   #2
TerraPhantm
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Mountain Top
Posts: 5,947
My Ride: 2005 M3 Coupe
Hmm... I think there's a chance it's your ballast or igniter killing the bulbs. I know the ballast is new... but idk what else to blame. Alternator maybe if the voltages are really out of whack
__________________

Last edited by TerraPhantm; 09-10-2012 at 01:26 AM.
TerraPhantm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use