E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum

Bavarian Soundwerks' Mobile Electronics Forum
Have all your A/V and electronics questions answered here. Ipods, A/V, Radar Detectors Oh My!
Sponsored by Bavarian Soundwerks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 118 votes, 4.97 average. Display Modes
Old 01-04-2014, 02:23 PM   #541
musamih
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: USA
Posts: 2
My Ride: Marcedes
Hello Jeff
I have Dynavin D99+ for Mercedes and was working great until 2 weeks a go the GPS not working and the screen start to freeze most of the time . I bought the Igo8 online but I'm sure is something wrong with it . My question is , how I can reset the GPS to the normal setting and if I did the the screen get back to normal ?
Thanks a lot
musamih is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 05:44 PM   #542
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
If there is something wrong with the nav program you are running you need to contact whomever you got the nav program from.......you say you bought it but any version iGo 8 that ive seen around here is pirated.... we sell a licensed version of iGo Primo but without knowing more details about the issue you are having its hard to say if that would do you any good.

In general with iGo though you can put the card in your computer and delete the contents of the 'Save' folder to get everything to return to the defaults.....but you do so at your own risk.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 06:50 PM   #543
musamih
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: USA
Posts: 2
My Ride: Marcedes
Quote:
Originally Posted by jeffb325@NavigationSolutions View Post
If there is something wrong with the nav program you are running you need to contact whomever you got the nav program from.......you say you bought it but any version iGo 8 that ive seen around here is pirated.... we sell a licensed version of iGo Primo but without knowing more details about the issue you are having its hard to say if that would do you any good.

In general with iGo though you can put the card in your computer and delete the contents of the 'Save' folder to get everything to return to the defaults.....but you do so at your own risk.
I did delete the "Save" content but the problem is the screen not working i can just use the remote or the hard button on the side .
any idia how i can reset the Unit other than the RST button ?
musamih is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2014, 06:59 PM   #544
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
does the screen work on the radio side.....if it doesnt then you have some other issue. You need to email your seller for help on this as its going to require some more info and troubleshooting.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 05:41 AM   #545
Xrabbit
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Norway
Posts: 1
My Ride: E91
USB AUX input

Hey Jeff! I recently installed the dynavin D99+ in my E91 and wondered if it is possible to connect the aux and USB input which is under the arm rest to the dynavin, without cutting too much wires...
thanks in advance!
Xrabbit is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 10:32 AM   #546
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by Xrabbit View Post
Hey Jeff! I recently installed the dynavin D99+ in my E91 and wondered if it is possible to connect the aux and USB input which is under the arm rest to the dynavin, without cutting too much wires...
thanks in advance!
Yes you can......but you will be cutting and sorting out the factory wires in order to adapt them to the dynavins USB and RCA AUX IN style connections.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 03:12 PM   #547
bmw_118d
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: italy
Posts: 3
My Ride: 118d
What is the "AUTO ANT" in the secret menu? Thanks.
bmw_118d is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 12:50 PM   #548
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Its for certain cars (like VW) that have a particular type of powered antenna, it provides voltage to the antenna.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 12:54 PM   #549
bmw_118d
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: italy
Posts: 3
My Ride: 118d
Quote:
Originally Posted by jeffb325@NavigationSolutions View Post
Its for certain cars (like VW) that have a particular type of powered antenna, it provides voltage to the antenna.

There is no need for bmw with amplier antenna am / fm radio "diversity"?
bmw_118d is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 12:56 PM   #550
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Its not for BMWs, different voltage.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 01:01 PM   #551
bmw_118d
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: italy
Posts: 3
My Ride: 118d
Quote:
Originally Posted by jeffb325@NavigationSolutions View Post
Its not for BMWs, different voltage.
The Dynavin is compatible with the amplifier diversity (n4)?




bmw_118d is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2014, 01:17 PM   #552
Moonshot
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Dubai
Posts: 11
My Ride: E46
Any promotional Group Buy for Dynavin? I think it's about time
__________________

E24 635 CSI 1989 Black/Black with 18'' BBS RS 285 90K Km
E46 330CI Convertible 2003 Silver/Black M-Tech II package 42K Km
Moonshot is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2014, 01:47 PM   #553
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by bmw_118d View Post
The Dynavin is compatible with the amplifier diversity (n4)?




should be.....but understand we dont have your car here in the US so I cant say for sure. But the dynavin is no different than any other car stereo with regards to the radio antenna (with the auto ant function turned off).
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com

Last edited by jeffb325@NavigationSolutions; 02-07-2014 at 01:48 PM.
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 11:45 AM   #554
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by Moonshot View Post
Any promotional Group Buy for Dynavin? I think it's about time
im not a big believer in group buys.....lots of headaches and hoops to jump through for minimal (in most cases) savings, I prefer to just price a product as good as we can for everyone and not have a bunch of restrictions.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 11:46 AM   #555
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Quote:
Originally Posted by Moonshot View Post
Any promotional Group Buy for Dynavin? I think it's about time
im not a big believer in group buys.....lots of headaches and hoops to jump through for minimal (in most cases) savings, I prefer to just price a product as good as we can for everyone and not have a bunch of restrictions.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 09:46 AM   #556
XX7
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: Town
Posts: 5
My Ride: All
Hello,

Is it possible sombody provide me WinCE D99+ firmware(any link)?
I can find only Andorid on official sites?
Thx.
XX7 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 06:13 PM   #557
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
Yeah, I got your email about this.....

It doesnt work that way, you cant turn an android unit into a WinCE unit or vice versa, the hardware is different.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2014, 04:57 AM   #558
XX7
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: Town
Posts: 5
My Ride: All
Sorry for communication error, I don't wan android.
I wan WinCE but I cannot find firmware WinCe D99+.
On official site published only Andorid firmware.

Thank you.
XX7 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2014, 05:28 PM   #559
jeffb325@NavigationSolutions
J&T Distributing
 
jeffb325@NavigationSolutions's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fresno, CA
Posts: 2,753
My Ride: BMW
What kind of issues are you having....trying to reinstall the winCE system is not likely going to help you....that is almost never necessary.....I think I've only done it once or twice. It's FAR more likely you have some settings off somewhere, are misunderstanding something, or have a hardware fault of some kind.
__________________
USE COUPON CODE FANATICS AT CHECKOUT TO GET A $50 FORUM DISCOUNT ON THE NEW DYNAVIN N6 UNITS!



LATEST DYNAVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1044105
DYNAVIN FAQ:http://www.jandtdistributing.com/pages/faq-links
///AVIN INFO: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1015704
TO BUY http://jandtdistributing.com
jeffb325@NavigationSolutions is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 06:30 AM   #560
XX7
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Location: Town
Posts: 5
My Ride: All
Hi,

Problem descritpion:
-turning on, all ok
-when I try to select button "Nav", I get only black screen
-I try to select "Nav" over "Source" option, again same situation, "Black screen"
-and once more problem, when Radio is turned on, if I setup gear in "Backward", and automatic I get Camera screen, then after setup gear in First gear then I lose that radio sound (I hope you undersund this description)

Because of all this I think I need to make update of firmware.

Have you any other advice?

BR
XX7 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
d99, d99+, dynavin, gps, navigation

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 04:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use