E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-02-2012, 12:33 PM   #1
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
Set me up for eu2 tune. Paypal ready $30.00 usd

Whoever can set me up for the eu2 flash through teamviewer or some other remote app will be sent $30.00 USD. I have become way too frustrated and I need this tune asap.

I have the DIS AND SSS software

PM or respond on thread.
Thanks, Jacob
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 10-02-2012, 05:36 PM   #2
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
Bump, i know its a pita but anyone?
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 05:17 PM   #3
Wickedly
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: New Jersey - Kinnelon
Posts: 846
My Ride: BMW 2003 325i
We both on the same page dude :/
__________________
-------------------BMW AW---------------------
Wickedly is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 09:26 PM   #4
HakenTT
OEM ///Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: gross deutsches reich USA
Posts: 580
My Ride: 323i with S54
first post your stock extracted file. EU2 is not compatible with all ms43 ecus. Then if I see that is compatible I will send you the file.
HakenTT is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 04:29 PM   #5
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
it is compatible i have a 323i, how do i extract the file, read pm
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 05:03 PM   #6
smooth1
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Phoenix
Posts: 269
My Ride: BMW FTW
You have an MS42. Find the Galletto software.
smooth1 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 08:15 PM   #7
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
will report back when downloaded
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 09:08 PM   #8
HakenTT
OEM ///Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: gross deutsches reich USA
Posts: 580
My Ride: 323i with S54
Quote:
Originally Posted by 2000e46bmw323i View Post
it is compatible i have a 323i, how do i extract the file, read pm
how do you flash it then?

you can't just be flashing your ecu, you can damage it. I got to see your stock software.
HakenTT is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 10:38 PM   #9
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
I understand, i downloaded the gellatto software but when i go to read the ecu it says impossible
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 11:28 AM   #10
bikeaddict
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: vancouver island
Posts: 123
My Ride: e46 330ci
I got very frustrated trying to set mine up as well. Tried everything and every guide online step by step. Finally fired up an older laptop and did the steps again to install, and worked great. So in my circumstance, it came down to the lap top and I guess it not working with the newer operating system.
bikeaddict is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 09:55 PM   #11
HakenTT
OEM ///Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: gross deutsches reich USA
Posts: 580
My Ride: 323i with S54
Quote:
Originally Posted by bikeaddict View Post
I got very frustrated trying to set mine up as well. Tried everything and every guide online step by step. Finally fired up an older laptop and did the steps again to install, and worked great. So in my circumstance, it came down to the lap top and I guess it not working with the newer operating system.
cracked galletto software is for windows XP only.
HakenTT is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 08:43 AM   #12
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
ahhh, thanks for help. so if i get win xp and set it up and read stock tune and send it to you and it is compatible it is as simple as you sending me the eu2 tune and me uploading it? thanks jake
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 06:30 AM   #13
darksideracer69
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 2,886
My Ride: 01 325ci
are you still at this?
__________________
Quote:
Originally Posted by dmax View Post
If she ever yells 'oh god, oh god' just say, 'no, just Doug.'


IMAG02051
darksideracer69 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 03:04 PM   #14
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
Quote:
Originally Posted by darksideracer69 View Post
are you still at this?
ya man lol, i got windows 7 netbook so it is extremely annoying i think i need someone to do some remote access shit from their computer
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 03:55 PM   #15
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
cant i just buy a dme from europe with 12 14 1 430 440 installed on it and put it in my car?
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 04:57 PM   #16
darksideracer69
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 2,886
My Ride: 01 325ci
Quote:
Originally Posted by 2000e46bmw323i View Post
cant i just buy a dme from europe with 12 14 1 430 440 installed on it and put it in my car?
Seriously? Can you just pick up a laptop off of cl load xp and do it. It's not that hard.

Sent from my SGH-T959 using Bimmer App
__________________
Quote:
Originally Posted by dmax View Post
If she ever yells 'oh god, oh god' just say, 'no, just Doug.'


IMAG02051
darksideracer69 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 05:22 PM   #17
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
Ya i was thinking about that just wipe all the shit and do ot fresh. Thanks man thats what im doin
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 07:35 PM   #18
darksideracer69
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: TX
Posts: 2,886
My Ride: 01 325ci
Make sure you do it right and put the correct drivers for your hard drive on the xp installation disc, or it'll never work. Or get a copy with sata drivers already on a disc from a certain place.

Sent from my SGH-T959 using Bimmer App
__________________
Quote:
Originally Posted by dmax View Post
If she ever yells 'oh god, oh god' just say, 'no, just Doug.'


IMAG02051
darksideracer69 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 04:56 PM   #19
straight_beamin
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: niagara falls
Posts: 792
My Ride: 2000 bmw 323i
As soon as get xp on the netbook i will retry
__________________
straight_beamin is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 09:37 PM   #20
phubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Fort Campbell KY
Posts: 84
My Ride: 335is, HD
Hey man, Ive been struggling in the last couple of days trying to absorb as much info as possible on how to flash eu2 in the 323, just a couple of pointers:

1- You are gonna need winkfp 5.1.6 but all the inpa installs available come with 5.1.0 which wont work at all.
What u need to do is find the 5.1.6 setup package for winkfp and install that first then the rest of the inpa suite. If u do it the other way around and install the regular inpa suite then winkfp 5.1.6, it will SCREW up ur inpa install. I dont know if the mods allow links here for that kind of software so u are gonna have to find them, its not hard just make sure u use the right keywords.

2- I was only able to find one good working install of inpa 5.0.2 by some russian site, its the only one that worked right off the bat without changing anything.

3- You don't need the 20 pin adapter, u can mod the cap (not the connector but the actual cap that u screw onto the 20 pin connector) on the 20 pin connector under the hood by soldering pin 20 to 17 and severing the trace to pin 15, look at the inside of the cap and you'll know what i'm talking about. Again, I don't know if linking to other forums here is allowed or not so google "My DIS/INPA/SSS/CARSOFT/NAVCODER Interface" LOTS of good info in that thread, you just gotta know what to look for.

I went from a very iffy software setup (crashes and errors in every program, leading to a bricked dme) to a rock solid suite, have flashed my car 3 times already, the first time I was in panic mode and to "unbrick" my dme I just did a regular update newer US tune. This morning I flashed a 328 tune with the low compression setting(sluggish) and I just got back from a quick spin after flashing 7528744 "EU2 Exhaust Emission" and "Without Catalytic Converter" off of a 523, I'm gonna try the 528 tune during the weekend see how that goes.

This are just cliff notes, I gotta get to bed, I'm exhausted from kneeling all day in the avionics bay of an ah64d

Just let me know if u have any questions I'll be glad to help.

Last edited by phubar; 10-16-2012 at 09:39 PM.
phubar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 07:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use