E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-21-2012, 03:37 PM   #1
metlic53
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Texas
Posts: 155
My Ride: 2003 BMW 330i
Codes troubleshooting

So i have a 2001 325i 130k miles, new tranny and clutch $$$$ ive got the codes p0014,p0015,p1413. ive been reading alot on these codes and people say they had luck with just the 20amp fuse under the hood or just replacing the vanos seals or maybe its just the intake side camshaft position sensor. i bought this car not too long ago and am working on getting it up to date, im thinking i should start with the vanos seals and see if that fixes it, i need to get it inspected. It probably needs new spark plugs too. It has a rough idle at startup sometimes, occasionally rough when waiting at a red light. What do yall think? I'm thinking vanos seals first and go from there...
metlic53 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 10-22-2012, 01:57 PM   #2
metlic53
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Texas
Posts: 155
My Ride: 2003 BMW 330i
Any input on what I should start on?
metlic53 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 06:37 AM   #3
merckx
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: chicago
Posts: 37
My Ride: 01/330ci
intake camshaft sensor

Hey meltic....what did you end up doing with this? I have an intake camshaft sensor fault code after I've done the CCV Replacement...I had a lot of stuff apart and maybe I bumped or messed something up or it just needs replacing perhaps...


Quote:
Originally Posted by metlic53 View Post
Any input on what I should start on?
merckx is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 09:31 AM   #4
metlic53
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Texas
Posts: 155
My Ride: 2003 BMW 330i
I haven't fixed it yet, I've been doing miscellaneous things, but I am going to change the camshaft position sensor this week and see what happens. I would have changed it sooner but nobody seems to help much when I ask a question.
metlic53 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 02:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use