E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-17-2012, 02:33 PM   #1
bimmerpepi3
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: Colorado
Posts: 2
My Ride: 2003 BMW 325xi
Help! Trac control, abs, brake light, eml and gear light all came on at once

Hi everyone,

I changed my CCV valve 4 days ago on my automatic 2003 BMW 325xi and after I started it up for the first time it ran great. The next though, while driving on the highway, it beeped downshifted, and the dashboard lights for the traction control, brake (in yellow), the abs and the eml all lit up. After this the car accelerated really slowly and seemed to not be able to figure what gear it should be in and was shifting really rough. I thought that this may be due to me cleaning the throttle body when it was out and from what I could find driving it makes the throttle body get unstuck. The few times I turned it there were no lights or problems until the car warmed up. Then the car would downshift and beep and the dashboard would light up again and it would start running badly.

Today when I turned the car on, along with the trac control, brake, abs and eml lights there was a gear with an ! in it next to the P for park. I don't know if I could have accidentally bumped something loose or broke something while hassling with my CCV or if this is a completely different problem. Anyone have any clue on what could be wrong with my car?

Last edited by bimmerpepi3; 08-17-2012 at 04:29 PM.
bimmerpepi3 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 11-04-2012, 04:15 PM   #2
03E40sick
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Metairie, La
Posts: 228
My Ride: 2003 bmw 325ci
Send a message via Yahoo to 03E40sick Send a message via Skype™ to 03E40sick
Did you fix the problem ?
__________________
bimmers is the way to go........
03E40sick is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use