E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-14-2012, 08:48 PM   #1
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
Help needed ASAP!!

Hey guys I change both intake and camshaft sensor and took the exhaust solenoid to clean it up because I believe I had a stock solenoid because of p0340 code. And now my car suffer to start and it sounds like crap! Please I need some help ASAP!!!

Last edited by Mflara20; 11-15-2012 at 09:46 AM.
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 11-14-2012, 09:54 PM   #2
Blocked Out
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Planet Earth
Posts: 5,488
My Ride: Imola 330i M-Sport
Cant see video but have you plugged it all fully? Have you made sure to mark the solenoid so u when you put it back it goes in thr exact spot where it was?

Sent from my X10a using Bimmer App
__________________
Original BMW Teile ///



====>>> E46 Coupe Airbags
IMG_1725
Blocked Out is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 09:55 PM   #3
Blocked Out
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Planet Earth
Posts: 5,488
My Ride: Imola 330i M-Sport
Have u disvonnected any grounds? Messed with ur coils?

Sent from my X10a using Bimmer App
__________________
Original BMW Teile ///



====>>> E46 Coupe Airbags
IMG_1725
Blocked Out is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 07:46 AM   #4
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
I didn't mark the solenoids :.censor and I didn't messed with any cooks and I made sure I connect them tightly. What would happen if by accident I swap the solenoids?
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 09:48 AM   #5
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
I fix the link, please I really need some help!
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:24 PM   #6
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
Anyone
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:27 PM   #7
scim459
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: NC
Posts: 135
My Ride: 2002 330ci
did you go genuine bmw or aftermarket?

Last edited by scim459; 11-15-2012 at 03:27 PM.
scim459 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:29 PM   #8
danewilson77
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Williamsburg, VA
Posts: 581
My Ride: 2004 zhp
So you replaced both intake and exhaust CPS's? Just wanted to clarify.
__________________
danewilson77 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:33 PM   #9
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
I replace both intake and camshaft sensors with aftermarket sensors from bavauto.
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:35 PM   #10
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
And took out both solenoid to clean them up that's all I did. What I do wrong??
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 03:59 PM   #11
scim459
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: NC
Posts: 135
My Ride: 2002 330ci
put old sensors back on and see if it fixes this. if it is then you should just go genuine. im not sure about the solenoid issue.
scim459 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 04:03 PM   #12
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
That's what I'm gonna do. But do you know anything about the solenoid issue?? Anyone???
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 07:16 AM   #13
Blocked Out
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Planet Earth
Posts: 5,488
My Ride: Imola 330i M-Sport
You should ve marked the location of the solenoid so u turn in to exact same spot. Now its too late,youll have to clear vanos adaptations and reset it so the solenoid reads correct data now. You need a proper bmw diagnostic software to do so. Ex, DIS ,Inpa

About the cam sensors,swap old ones in and check and from now on use only oem or oe parts for your bmw,no more china parts.

Sent from my X10a using Bimmer App
__________________
Original BMW Teile ///



====>>> E46 Coupe Airbags
IMG_1725
Blocked Out is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 09:00 AM   #14
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
Do you know any good web page to buy the software from and the cable to connect my laptop to the car or do I have to go to my local stealership to fix it, or can rent the software from someone Im really desperate now.

Last edited by Mflara20; 11-16-2012 at 09:10 AM.
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 09:16 AM   #15
Wolrab
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Houston
Posts: 485
My Ride: 330Ci MT, 545i SMG
Send a message via Skype™ to Wolrab
Not totally sure this will do it, but read through the thread and you'll find out. It's cheap.

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=893444
__________________
Engineers do it with a torque wrench

Last edited by Wolrab; 11-16-2012 at 09:17 AM.
Wolrab is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 07:37 PM   #16
Mflara20
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Elgin illinois
Posts: 423
My Ride: 2002 330xi
Anyone??
Mflara20 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use