E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > General E46 Forum

General E46 Forum
This is the place to get answers, opinions and everything you need related to your E46 (sedan, coupe, convertible and wagon) BMW!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-24-2012, 08:34 PM   #1
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Have a whirring noise in engine bay

sounds loudest to me near OFHG or right below, I have vid of it but how do i upload video to post? I tried to attach says invalid format.
__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 10-24-2012, 08:35 PM   #2
MercForHire
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Waterloo,Ontario
Posts: 4,413
My Ride: 323Ci 5 Speed Black
caused by a spinning object
MercForHire is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 08:35 AM   #3
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Quote:
Originally Posted by MercForHire View Post
caused by a spinning object
Do you know how to upload videos? some constructive input would be appreciated.
__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 08:50 AM   #4
GSherbs
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Chicago
Posts: 400
My Ride: 2002 330 xi
Quote:
Originally Posted by EDWAGON View Post
Do you know how to upload videos? some constructive input would be appreciated.
upload to youtube & provide a link
GSherbs is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 09:12 AM   #5
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Here is the vid at 14 second mark it stops. I have checked to make sure fan wasn't rubbing, have changed all pulleys and converted to hydraulic tensioner and have done complete cooling refresh ( except fan and clutch thinking of replacing with electric fan)

Anyone experienced this noise and have an idea what it is?

__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 09:13 AM   #6
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Quote:
Originally Posted by GSherbs View Post
upload to youtube & provide a link
thanks!
__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 08:21 PM   #7
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Bump
__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 08:27 AM   #8
GSherbs
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Chicago
Posts: 400
My Ride: 2002 330 xi
It sounds a *little* like a fuel injector solenoid ticking. It also sounds a like a bad DISA unit. These sounds however, usually don't just go away by themselves. It is difficult from the video to really tell where the noise is coming from.

Other possibilities - bad pulley, bad pump... Any codes being thrown?

If you can pinpoint where the noise is coming from with more accuracy (use a mechanics stethoscope or an arms length of garden hose held up to your ear) , there might be more help that we can give you.
GSherbs is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 11:42 AM   #9
punchesdfw
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 217
My Ride: 330ci 318ic 2002 633
Kind of sounds like Vanos rattle to me.
__________________
punchesdfw is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 10:12 AM   #10
Encryption76
OEM ///Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Alabama
Posts: 366
My Ride: 2000 328i
Send a message via MSN to Encryption76 Send a message via Skype™ to Encryption76
My 00 328i sounds identical. Thinking I might have cracked one of those brittle hoses when replacing my ofhg. Any luck with yours op?
Encryption76 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 02:45 PM   #11
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Quote:
Originally Posted by Encryption76 View Post
My 00 328i sounds identical. Thinking I might have cracked one of those brittle hoses when replacing my ofhg. Any luck with yours op?
Haven't had time to figure it out,I'm going to bring it my Indy next week. I will keep you posted.
__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 07:39 PM   #12
EDWAGON
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NY
Posts: 292
My Ride: 2004 325xiT
Quote:
Originally Posted by Encryption76 View Post
My 00 328i sounds identical. Thinking I might have cracked one of those brittle hoses when replacing my ofhg. Any luck with yours op?


It was the Alternator, I had a light come on while driving to work and headed straight to Indy, confirmed it was bad and replaced, I had a Valero .
__________________
EDWAGON is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 03:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use