E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Lighting Forum

Lighting Forum
Angel Eyes, DDEs, lighted rings, Clear Turn Signals, LEDs, Xenon, HID, or Bi-Xenon. If it lights up and you want to discuss it, post here!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 02-04-2013, 10:15 PM   #1
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Fog light HID wont ignite..

So I ordered 9006 6k bulbs and Purchased super slim ballasts for my headlights, and used my old xentec ballasts for my fog light ballasts. Connected everything successful and nothing! So I switched to the other ballasts, and NOTHING! What am I doing wrong?
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 02-04-2013, 11:33 PM   #2
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Anyone?
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 11:53 PM   #3
DonaldE
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Dallas, TX
Posts: 650
My Ride: 2002 330i
I have a strong feeling that your car knows how awful it will look with hideous 6k "HIDs". That being said, it's probably a ground issue. Check them
__________________

Jet Black 2002 BMW 330i
Tan Leather Interior
OEM Style 71s
Dropped on Koni/Vogtland
Loaded

DonaldE
DonaldE is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 12:09 AM   #4
tuscan1205
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: SV, Arizona
Posts: 913
My Ride: 325CI
water? corroded connection? cheap ballasts? cheap bulbs? water?
__________________


'02 Orient Blue 325Ci
tuscan1205 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 08:36 AM   #5
HacksawMark
Modded ///Member
 
HacksawMark's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Portland, OR
Posts: 1,101
My Ride: 2014 Subaru XV
Quote:
Originally Posted by trentcdrums View Post
So I ordered 9006 6k bulbs and Purchased super slim ballasts for my headlights, and used my old xentec ballasts for my fog light ballasts. Connected everything successful and nothing! So I switched to the other ballasts, and NOTHING! What am I doing wrong?
9006 an HID bulb? Thought that was a halogen bulb.
HacksawMark is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:13 AM   #6
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Quote:
Originally Posted by hacksawmark View Post
9006 an HID bulb? Thought that was a halogen bulb.
They made the hid bulbs fit the socket so it's fits fine.
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:14 AM   #7
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Quote:
Originally Posted by tuscan1205 View Post
water? corroded connection? cheap ballasts? cheap bulbs? water?
Zero water. They light the regular bulbs, and the ballasts light my headlights. And I switched connections and nothing still happened.
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:15 AM   #8
vandyboy
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 353
My Ride: 2001 325i
Did you check the fuses and relay?
vandyboy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:21 AM   #9
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Quote:
Originally Posted by vandyboy View Post
Did you check the fuses and relay?
Not yet. But the other fog light that is still stock turns on..
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:22 AM   #10
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
And when I hook the stock stock bulb up its works.
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:24 AM   #11
FastHackem
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Richmond, TX
Posts: 672
My Ride: E60 M5
Get a HID relay harness. Not enough juice to power your ballasts.
__________________

The Mind Is A Terrible Thing.
2006 M5
2005 Impreza WRX
2002 330i
1983 944
FastHackem is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:33 AM   #12
vandyboy
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Nashville, TN
Posts: 353
My Ride: 2001 325i
Quote:
Originally Posted by FastHackem View Post
Get a HID relay harness. Not enough juice to power your ballasts.
That was what I was thinking too, FastHackem. Too much power required for the wiring to handle for HIDs. I figured it shot the relay or fuse.
vandyboy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 03:10 PM   #13
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Would any local stores have them instead of ordering?
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 03:32 PM   #14
FastHackem
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Richmond, TX
Posts: 672
My Ride: E60 M5
Try a local custom audio shop. Often times they sell and install HID systems. I would call first though.
__________________

The Mind Is A Terrible Thing.
2006 M5
2005 Impreza WRX
2002 330i
1983 944
FastHackem is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 04:57 PM   #15
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
I have called all over the place and no luck.:/
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 04:58 PM   #16
Solidjake
Zero. Oil. Leaks.
 
Solidjake's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 22,208
My Ride: 2002 330i
Do you get any flicker on the gauge cluster when pressing the fog lights switch?
Solidjake is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 05:08 PM   #17
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Quote:
Originally Posted by Solidjake View Post
Do you get any flicker on the gauge cluster when pressing the fog lights switch?
Nothing at all. The light wouldn't light or anything. But the other stock fog was on. So the fuses are good.
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 05:23 PM   #18
DOT.
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Chatsworth, CA
Posts: 112
My Ride: '04 ZHP Sedan
Try reversing your OEM plug the goes into the ballast.
__________________


DOT. is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 08:25 PM   #19
trentcdrums
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Illinois
Posts: 2,014
My Ride: BMW 323i Sedan
Quote:
Originally Posted by DOT. View Post
Try reversing your OEM plug the goes into the ballast.
I am really glad that you said this, because they worked right when I tried this idea. Thank you a bunch!
__________________

trentcdrums is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 11:24 PM   #20
DOT.
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Chatsworth, CA
Posts: 112
My Ride: '04 ZHP Sedan
Quote:
Originally Posted by trentcdrums View Post
I am really glad that you said this, because they worked right when I tried this idea. Thank you a bunch!
__________________


DOT. is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use