E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > E46 BMW > ///M3 Forum

///M3 Forum
The BMW E46 ///M3 is the M version E46 and puts out an amazing 333 HP and 262 lb-ft of torque at stock specs! There are an amazing amount of modifications for both the coupe and convertible models so read up and get started modifying your cars today!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 05-17-2011, 09:38 PM   #1
fat-marshmellow
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: st paul, minnesota
Posts: 869
My Ride: ///M3 SMG
p0012 p0014 codes need help, yes searched...

i need help asap!
so a couple days ago my car ran fine for the day, shut off the car at the lake went fishing for a couple hours, came back started the car...let it sit idle for about a minute all of a sudden it starts to shutter and shake, rpm was constant...it threw me a cel, it drives fine but just weak. i got the codes read and i got these codes...p0012, p0014, p0300 (misfires random cylinders...) as far as my research goes, it might have something to do with the vanos solenoid? but from the service records, both inlet and outlet vanos systems were replaced back in october 2010 from motorwerks bmw....not even a year old yet...any inputs or thoughts to why my cars doing this? sorry i tried searching but only half of it is answered...
__________________

ex: 2002 TIAG 325xi (sold), 2007 suzuki gsxr (sold)
current: 2002 carbon black ///M SMG
halogen headlights? want hid projectors? on a budget? maybe i can help! go here!!
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=840919
fat-marshmellow is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 06-27-2011, 10:01 PM   #2
fat-marshmellow
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: st paul, minnesota
Posts: 869
My Ride: ///M3 SMG
some help please? =( been over a month and i still havent figured it out...ive replaced the vanos solenoid, replaced the intake cam sensors, still nothing, same codes keep popping up same problems =(
__________________

ex: 2002 TIAG 325xi (sold), 2007 suzuki gsxr (sold)
current: 2002 carbon black ///M SMG
halogen headlights? want hid projectors? on a budget? maybe i can help! go here!!
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=840919
fat-marshmellow is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2011, 11:24 PM   #3
larry driver
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ventura ca.
Posts: 7
My Ride: 06 m3, 06 330i zhp
Intake cam bolts, exhaust vnos oil pump drive lugs
larry driver is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2011, 10:23 PM   #4
nedined
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: Charleston, WV
Posts: 317
My Ride: 04 330Xi & 06 ML350
Send a message via MSN to nedined Send a message via Yahoo to nedined Send a message via Skype™ to nedined
Quote:
Originally Posted by xi_chee View Post
some help please? =( been over a month and i still havent figured it out...ive replaced the vanos solenoid, replaced the intake cam sensors, still nothing, same codes keep popping up same problems =(
Did you figured it out yet? I have the same problem and CES light with P0014. I changed the solenoids, sensors, seals, checked the timing and no improvement. I have no idea what else I can do
__________________
nedined is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2011, 12:02 PM   #5
$ilent ///M
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: So.Cal
Posts: 243
My Ride: 03.5 M3 smg lsb
OP: There is a TSB out for upgraded Bremi Coils if you have Bosch then your ok.. sounds like one or more of your coils may have failed. Also they extended the warranty on these i do believe. I can get you the information if you like.
$ilent ///M is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 08:35 PM   #6
Iebimmerguy
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: So Cal
Posts: 1
My Ride: E3,E23,E38
Following up on your posy

Quote:
Originally Posted by xi_chee View Post
i need help asap!
so a couple days ago my car ran fine for the day, shut off the car at the lake went fishing for a couple hours, came back started the car...let it sit idle for about a minute all of a sudden it starts to shutter and shake, rpm was constant...it threw me a cel, it drives fine but just weak. i got the codes read and i got these codes...p0012, p0014, p0300 (misfires random cylinders...) as far as my research goes, it might have something to do with the vanos solenoid? but from the service records, both inlet and outlet vanos systems were replaced back in october 2010 from motorwerks bmw....not even a year old yet...any inputs or thoughts to why my cars doing this? sorry i tried searching but only half of it is answered...
Did you even figure out your P0012 code on the M3? I have the exact issue now....
Thanks!!
Iebimmerguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 07:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use