E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > DIY: Do It Yourself

DIY: Do It Yourself
Post here to share or improve your wrench turning skills! All BMW E46 DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 05-14-2013, 02:25 PM   #21
BMWCaptain
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: TEXAS - Where I give Real World advice and don't just criticize others. People here need to RESPECT other's opinions!
Posts: 1,616
My Ride: 03 325iT SportWagon
Quote:
Originally Posted by Rotten Robbie View Post
Would a bad vacuum line prevent the electric air pump from turning on? I think it worked before I did the head gasket, at least the check engine light was not on, and I did drive the car home a few miles with the bad HG after buying it from a CL add.
I'll take a good look at it tonight, and test for vac cold. I did have it off, and I think it looked ok, I trimmed a 1/2" off the ends so it would fit tighter when I put it back together.
I just wonder if I didn't get something plugged in to the right spot when I did the HG... It all seemed to all go back together with no mysteries etc.
Is there an easy way to test the electric fan? I think I heard to remove the connector in the lower rad hose and it should come on or something.

-Oh yea, I did replace the plastic cooling tube that goes from the head to the hose under the intake manifold. I sure wouldn't want to tackle that one with out the intake manifold removed...

Thanks again for the help
If you are talking about your SAP, then it will only come on when the ambient temp is lower. This usually happens in the morning. If your car is warmed up before started, it al not come on.

Check your electrical connection under your SAP. Reset your code if you have not.
__________________
Founding Member of the Club of Dangerous Fanatics

Engine swap, HG, tranny swap, GM & ZF tranny rebuilds, shocks, struts, brakes, WPs, Thermostats, belts, tensioners, fuel pumps, radiators, window regs, hoses, PS pump, Spark Plugs, VCGs, coils, fuel filters, CVVs, VANOS seals, rack, LCABs, Exp. Tanks, OFHGs, RCABs, OP, boots, ABS, GUIDOs, starter, A/C, DISA, Diff, SAP

Ultra Premium Grand 10 Star+ Super Duper BMW-pedic Sport Plus +++
BMWCaptain is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Censor is ON





All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2011 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use