E46 BMW Social Directory E46 FAQ 3-Series Discussion Forums BMW Photo Gallery BMW 3-Series Technical Information E46 Fanatics - The Ultimate BMW Resource BMW Vendors General E46 Forum The Tire Rack's Tire Wheel Forum Forced Induction Forum The Off-Topic The E46 BMW Showroom For Sale, For Trade or Wanting to Buy

Welcome to the E46Fanatics forums. E46Fanatics is the premiere website for BMW 3 series owners around the world with interactive forums, a geographical enthusiast directory, photo galleries, and technical information for BMW enthusiasts.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   E46Fanatics > Tuning & Tech > Driveline, Engine & DME Tuning

Driveline, Engine & DME Tuning
Talk about driveline improvements, NA tuning and DME tuning your E46 BMW here. This includes diffs, intakes, exhausts, chips, software and OBD tuning.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-18-2016, 03:37 AM   #1
KendrickC
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,765
My Ride: '03 325i
Galletto Issues

I've been trying to get Galletto working across four different devices at the moment. Will be trying with another device tomorrow.

Issue:
Upon connecting either the Galletto cable using the bundled software, or daniel_f's K+DCAN modded Galletto software, I return the same result. ECU data returns dots, and trying to read the ECU returns an errore invio data1: -2


I have not found any information on this anywhere (specifically the error). I have found some information regarding the dots, but nothing solid.

I have verified with daniel_f in the MS43 thread that my cables are reading correctly in Device Manager i.e. as COM ports

Only thing that I can think of at the moment is that Galletto and/or the drivers aren't playing well on Windows 10 Pro 64-bit, as that is the only similar thing between all the systems I've tested on so far.

Any ideas?

Cheers
__________________
'03 325 Estoril Blue with some love from Turner, ECS, Remus, BMW Performance, G.A.S., Beisan, Umnitza, TRS, and more!

Last edited by KendrickC; 01-18-2016 at 03:40 AM.
KendrickC is offline   Reply With Quote
Ads by Google

Guests, get your FREE E46Fanatics.com membership to remove this ad.
Old 01-23-2016, 12:53 PM   #2
budgetbmw
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: Miami
Posts: 26
My Ride: 2001 325i
Have you tried using a different set of FTDI drivers than the ones included in the galletto packages? I.e. have you gotten the cables to work with any other software?
budgetbmw is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 03:02 PM   #3
KendrickC
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,765
My Ride: '03 325i
I've tried the drivers from the ftdi some as well to go avail. Trying an xp vm at the moment
__________________
'03 325 Estoril Blue with some love from Turner, ECS, Remus, BMW Performance, G.A.S., Beisan, Umnitza, TRS, and more!
KendrickC is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2016, 09:20 PM   #4
KendrickC
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,765
My Ride: '03 325i
Good and bad news!

Used the Galletto software on a Windows XP Virtual Machine (Using VMWare Workstation), and I've got a bit of progress! I can read the ECU's information, but I can't read the actual 64kb file

__________________
'03 325 Estoril Blue with some love from Turner, ECS, Remus, BMW Performance, G.A.S., Beisan, Umnitza, TRS, and more!
KendrickC is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2016, 11:59 PM   #5
KendrickC
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,765
My Ride: '03 325i
Last update. I've got another set of drivers I still need to test on Windows 10, but I have got it running and working with a VM running Windows XP Pro. Had a look at the .bin with daniel_f's .xdf and realised I still have much to learn
__________________
'03 325 Estoril Blue with some love from Turner, ECS, Remus, BMW Performance, G.A.S., Beisan, Umnitza, TRS, and more!
KendrickC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Censor is OFF





All times are GMT -5. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
(c) 1999 - 2016 performanceIX Inc - privacy policy - terms of use